Foto: EPA/Scanpix/LETA

Grieķu superzvaigzne Jannis Adetokunbo naktī uz ceturtdienu guva 64 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā un uzstādīja jaunu Milvoki "Bucks" kluba rezultativitātes rekordu.

Viena no Austrumu konferences spēcīgākajām komandām "Bucks" savā laukumā ar 140:126 (36:33, 34:30, 31:31, 39:29) uzvarēja Indiānas "Pacers".

Par uzvaras galveno varoni kļuva tieši Adetokunbo, kurš no spēles grozā raidīja 20 no 28 metieniem - 20 no 25 divpunktniekiem, kamēr garām lidoja visi trīs trejači. Vēl viņš realizēja 24 no 32 soda metieniem. Iepriekšējais "Bucks" rezultativitātes rekords piederēja Maiklam Redam, kurš 2006. gada novembrī guva 57 punktus duelī pret Jūtas "Jazz". Šosezon NBA vēl neviens nebija sasniedzis 60 gūto punktu robežu.


Tāpat Adetokunbo rēķinā 14 atlēkušās bumbas un četras pārtvertas piespēles.

Vēl "Bucks" sastāvā 21 punkts Deimienam Lilardam. Savukārt "Pacers" no zaudējuma neglāba Tairīs Halibērtona un Mailsa Tērnera 22 gūtie punkti.

Pēc mača starp Adetokunbo un "Pacers" basketbolistiem gan izcēlās asa vārdu apmaiņa, jo grieķis gribēja saglabāt sev spēles bumbu, taču Indiānas vienība to aiznesusi prom. Spēlētājs, meklēdams bumbu, pat aizskrēja uz viesu ģērbtuvi.

"Bucks" ar 17 uzvarām 24 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas otrajā vietā - uzreiz aiz Kristapa Porziņģa pārstāvētās Bostonas "Celtics", kam ir 17 panākumi 22 cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!