Foto: AFP/Scanpix

Par Latvijas basketbola centra pozīcijas spēlētāja Anžeja Pasečņika komandas biedru Spānijas augstākās līgas (ACB) klubā "Palencia" kļuvis Dvaits Hovards, kurš savas karjeras spožākajos gados bija Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne.

ACB līgas jaunpienācēja "Palencia" kopvērtējumā ar vienu uzvaru 14 spēlēs ierindojas pēdējā vietā. Pasečņiks šajā sezonā vidēji mačā gūst 9,9 punktus un izcīna 4,6 atlēkušās bumbas.

Hovards 2004. gada NBA draftā tika izvēlēts ar pirmo numuru, un savas NBA karjeras laikā aizvadījis 1242 spēles regulārajā čempionātā un 125 spēles izslēgšanas spēlēs. Trīs reizes Hovards tika atzīts par NBA labāko aizsardzības spēlētāju, astoņas reizes piedalījies NBA Zvaigžņu spēlē, kļuvis par 2020. gada NBA čempionu Losandželosas "Lakers" sastāvā.

Savus spožākos gadus viņš aizvadīja Orlando "Magic" sastāvā, ar kuru sasniedza NBA finālu 2009. gadā. Pēc tam viņš spēlēja "Lakers", Hjūstonas "Rockets", Atlantas "Hawks", Šarlotas "Hornets", Vašingtonas "Wizards" un Filadelfijas "76ers" sastāvā.

Pagājušo sezonu Hovards pavadīja Taivānas spēcīgākajā basketbola līgā, kur bija "Leopards" komandas līderis, vidēji gūstot 23,2 punktus un izcīnot 16,2 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!