Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien guva 18 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" ar rezultātu 116:107 (33:24, 32:30, 25:33, 26:20) pārspēja Klīvlendas "Cavaliers" .

"Celtics" savā laukumā izcīnījusi uzvaras visās 12 spēlēs. Tāpat Porziņģa pārstāvētā komanda aizvadītajās septiņās spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras.

Porziņģis laukumā pavadīja 30:44 minūtes, kuru laikā realizēja vienu tālmetienu (1/6), četrus divpunktu metienus (4/5) un septiņus soda metienus (7/8). Viņa kontā bija arī sešas atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, divi bloķēti metieni un divas piezīmes.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem katrs bija Džeisons Teitams, un 22 punktus pievienoja Džeilens Brauns. "Cavaliers" komandā 31 punktu guva Donovans Mičels, 26 punkti Kerisa Leverta kontā. bet 19 punktus guva Dariuss Gārlands.

"Celtics" visas spēles garumā šajā mačā bija vadībā, bet Porziņģis lielāko daļu no saviem punktiem guva otrajā ceturtdaļā, izceļoties ar 10 no saviem 18 punktiem. Trešās ceturtdaļas izskaņā "Cavaliers" pietuvojās līdz trīs punktu deficītam (87:90), tomēr "Celtics" atspēlēšanos nepieļāva un mača turpinājumā atkal palielināja pārsvaru un izcīnīja kārtējo uzvaru šajā sezonā.

NBA kopvērtējumā "Celtics" ar 18 uzvarām 23 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē.

Citā mačā Dāvis Bertāns un Oklahomasitijas "Thunder" ar rezultātu 123:126 izbraukumā sīvā cīņā piekāpās Sakramento "Kings".

Bertāns šajā mačā laukumā tika uz piecām minūtēm, kuru laikā viņš aizmeta garām vienīgo izmesto tālmetienu (0/1). Viņš paspēja izcīnīt arī trīs atlēkušās bumbas, izdarīja vienu piespēli, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja vienu piezīmi.

"Thunder" labā 43 punktus guva Šejs Gildžess-Aleksandrs, kurš izdarīja arī deviņas rezultatīvas piespēles, 18 punkti Džoša Gidija kontā, bet 17 punktus sameta Lugencs Dorts. "Kings" uzvaru ar 41 punktu sekmēja Deārons Fokss, Domants Sabonis izcēlās ar 18 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām, bet Maliks Monks guva 18 punktus un izdarīja deviņas piespēles.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!