Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" pārstāvis Dreimonds Grīns pēc kārtējās rupjības laukumā nevarēs atgriezties vēl vismaz trīs nedēļas, ziņo medijs "The Athletic".

Pagājušajā nedēļā Grīns mačā pret Fīniksas "Suns", mēģinot atbrīvoties no aizsarga, iesita pa seju Jusufam Nurkičam, kurš pēc tam palika kādu brīdi guļot uz zemes, kamēr "Warriors" basketbolists tika izraidīts no mača.

Pēc spēles Grīns atvainojies Nurkičam, norādot, ka šāda rīcība bijusi netīša, jo vēlējies izprovocēt piezīmi. "Jūs zināt, ka neatvainojos par to, ko daru apzināti, bet es atvainojos Jusufam. Negribēju viņam iesit. Ar roku vicināšanu gribēju parādīt, ka pret mani pārkāpti noteikumi."

Nākamajā dienā NBA piemēroja Grīnam pagaidu diskvalifikāciju. Viens no argumentiem šādam sodam bija regulārā 33 gadus vecā basketbolista nesavaldība.

Grīns šobrīd noskaidro apstākļus, kurus nepieciešams īstenot, lai varētu atgriezties laukumā. Četrkārtējais NBA čempions izturoties saprotoši un gatavs veikt to, kas vajadzīgs, lai varētu atkal spēlēt.

Pagaidām Grīns ir izlaidis trīs mačus, bet vēl trīs nedēļas bez viņa nozīmētu, ka "Warriors" būtu bez viņa jāiztiek vēl aptuveni 12 spēles. Basketbolists uz piecām spēlēm tika diskvalificēts jau novembrī, kad spēles laikā sāka žņaugt Minesotas "Timberwolves" spēlētāju Rūdiju Gobēru.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!