Foto: FIBA

Latvijas klubs "VEF Rīga" šodien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra pēdējā, sestajā mačā viesosies pie Jāņa Timmas pārstāvētās Stambulas "Dariššafaka", un tikai spēles uzvarētāja nodrošinās iespēju turpināt sezonu "play-in" fāzē.

Spēle sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot kanālam "Go3 Sport Open". Portāls "Delfi" piedāvās cīņas teksta tiešraidi.

C grupā pēc piecām spēlēm trīs uzvaras ir Tenerifes "Lenovo" basketbolistiem un "Cholet", bet pa divām uzvarām sakrājušas Stambulas "Daruššafaka" un "VEF Rīga".

Latvijas čempione "VEF Rīga" C grupas turnīru uzsāka ar 75:84 zaudējumu savā laukumā mačā ar "Daruššafaka", otrajā spēlē viesos ar 73:74 piekāpās "Cholet", trešajā izbraukumā ar 55:76 - Spānijas vienībai. Otrā riņķa pirmajā spēlē rīdzinieki mājās ar 70:63 pieveica "Cholet" un nākamajā mačā savā laukumā ar rezultātu 97:86 guva virsroku pār Tenerifes basketbolistiem.

Latvijas vienībā visproduktīvāk spēlējuši leģionāri - Arnaldo Toro Barea guvis vidēji 7,5 punktus un izcīnījis 10,8 atlēkušās bumbas, Aleksanderam Madsenam šajās ailēs ir 11,6+5,2, bet Aizijam Pinjeiro - 12,0+5,0. Džaizeks Lotijs guvis 11,0 punktus un atdevis 4,3 rezultatīvas piespēles, bet Brendanam Edamsam ir 12,4 punkti un 5,2 piespēles.

Pretinieku rindās vairs nav rezultatīvākā spēlētāja bijušā "vefieša" Kaila Olmena, tāpat kā Meisona Džounsa un plānots, ka arī pēc šīs spēles sastāvā nebūs arī Timmas. "Daruššafaka" no šiem trīs leģionāriem šķīrusies finansiālu problēmu dēļ, taču pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka Timmam vēl jāaizvada viena spēle Stambulas komandas rindās. No visas piecas spēles aizvadījušajiem basketbolistiem ražīgākie ir Muhamads Ali Abdurs-Rahmans ar vidēji 12,8 punktiem un Deivids Makormaks ar 12,2 punktiem un 5,8 atlēkušajām bumbām.

"VEF Rīga" basketbolisti Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā ir uzvarējuši 11 no 15 spēlēm un atrodas trešajā vietā. "Daruššafaka" Turcijas meistarsacīkstēs ar bilanci 6-6 ir desmitā.

Jāņa Gailīša vadītās komandas pieteikumā FIBA Čempionu līgai ir Brendans Edamss, Dairis Bertāns, Roberts Bērziņš, Roberts Blūms, Rodrigo Būmeisters, Raivo Butirins, Džaizeks Lotijs, Māris Gulbis, Aleksanders Madsens, Aizija Pinjeiro, Pēteris Pinnis, Alberts Putāns un Arnaldo Toro Barea.

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošina vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības.

Pērn "VEF Rīga" savā ceturtajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Manrezas "Baxi", Lisabonas "Benfica" un Limožas CSP.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!