Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra pēdējā spēlē dramatiskā galotnē ar rezultātu 81:87 piekāpās Jāņa Timmas pārstāvētajai Stambulas "Dariššafaka", neiekļūstot "play-in" fāzē.

"VEF Rīga" un "Dariššafaka" komandas pirms šīs spēles bija līdzvērtīgā situācijā, un abām komandām nākamās kārtas sasniegšanai vajadzēja izcīnīt uzvaru. Pēc zaudējuma rīdzinieki C apakšgrupā ar divām uzvarām sešās spēlēs palika pēdējā, ceturtajā vietā.

"VEF Rīga" sastāvā teicamu sniegumu demonstrēja Arnaldo Toro Barea, kurš izcēlās ar iespaidīgu "double-double" – 21 punkts un 18 atlēkušās bumbas. Dairis Bertāns realizēja sešus tālmetienus un guva 18 punktus, bet 15 punktus un četras rezultatīvas piespēles pievienoja Brendans Adamss.

"Dariššafaka" sastāvā Muhamads-Ali Abdurs-Rahmans izcēlās ar 33 punktiem, no kuriem 22 punktus guva pirmjā puslaikā. Viņš arī iekrāja pa sešām atlēkušajām bumbām un piespēlēm. Vēl 14 punktus mājinieku labā guva Berks Demirs, bet Timma izcēlās ar septiņiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Vēl pusotru minūti pirms pamatlaika beigām "VEF Rīga" komandai pēc Bertāna tālmetiena bija četru punktu pārsvars, tomēr turpinājumā rīdzinieki nespēja izvairīties no kļūdām. Aleksandrs Madsens nopelnīja piezīmi uzbrukumā, bet vēlāk laukuma centrā Māris Gulbis nostaigāja. Savukārt Stambulas vienība visa mača laikā tieši ceturtdaļu izskaņā spēlēja veiksmīgi, un izņēmums nebija arī noslēdzošās desmit minūtes. "Dariššafaka" spēli noslēdza ar 11:1 izrāvienu.


Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!