Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" bija teicamā situācijā, lai FIBA Čempionu līgas grupu turnīra izšķirošajā spēlē izcīnītu uzvaru un iekļūtu "play-in" kārtā, tomēr Stambulas "Dariššafaka" galotnē bija aukstasinīgāki, norādīja galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau vēstīts, ka "VEF Rīga" izbraukumā ar rezultātu 81:87 piekāpās Jāņa Timmas pārstāvētajai "Dariššafaka" un noslēdza FIBA Čempionu līgas sezonu.

Vēl pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Rīgas klubs bija vadībā ar 80:76, tomēr galotnē vairākas kļūdas neļāva izcīnīt uzvaru. Stambulas komandu aizvadītajās nedēļās piemeklējušās finansiālas problēmas, kuru dēļ vairāki leģionāri pameta komandu, taču šajā mačā "Dariššafaka" spēja saņemties.

"Viņi spēles beigās izdarīja lielisku darbu, ņemot vērā, kādas problēmas šobrīd ir šai komandai," pēcspēles preses konferencē teica Gailītis. "Viņu spēlētāji parādīja savas personības. Mēs, protams, sagaidījām ļoti smagus apstākļus. Īpaši tas parādījās mūsu soda metienu precizitātē."

"VEF Rīga" šajā spēlē realizēja septiņus no 15 soda metieniem, turklāt lielākā daļa no neprecīzajiem metieniem bija ceturtajā ceturtdaļā.

"Mums bija visas vajadzīgās kārtis, lai uzvarētu spēli. Mums pietrūka aukstasinība uzbrukumu noslēgumā," norādīja Gailītis.

"VEF Rīga" kapteinis Dairis Bertāns sacīja, ka Stambulas "Dariššafaka" mača galotnē labāk cīnījās, bija aukstasinīgāki, kad spēle kļuva smagāka. "Mēs nezinājām, kā uz to reaģēt," teica Bertāns.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!