Foto: FIBA

Latvijas basketboliste Kitija Laksa trešdien guva trīs punktus viņas pārstāvētās Stambulas "Fenerbahce" uzvarā savā laukumā pār Aleksas Gulbes pārstāvēto Saragosas "Casademont"FIBA Eirolīgas mačā, Gulbei gūstot četrus punktus.

"Fenerbahce" mājās uzvarēja ar 71:65 (28:14, 16:16, 14:17, 13:18).

Laksa 13 minūtēs un desmit sekundēs laukumā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņas kontā arī sliktākais komandā +/- rādītājs -5 un efektivitātes koeficients divi.

Gulbe spēlēja 18 minūtes un 29 sekundes, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet garām grozam lidojot visiem trim tālmetieniem. Viņas kontā arī divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, pa bloķētam metienam, piezīmei un kļūdai, kā arī +/- rādītājs +3 un efektivitātes koeficients četri.

Uzvarētājām ar 23 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Keila Makbraida, 16 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Emma Mēsemana, bet 15 punktus guva Alperi Onara.

Viešņu rindās pa 13 punktiem guva Leonija Fībiha un Tanaja Atkinsone, kuras kontā arī piecas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

A grupā Kitijas Laksas pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce" ir uzvarējusi deviņos no desmit mačiem un ir grupas līdere, bet "Casademont" ar septiņiem panākumiem ir trešajā vietā.

Eirolīgā startē 16 komandas, kuras ir sadalītas A un B grupās pa astoņām katrā. Katras grupas četras labākās komandas kvalificējas izslēgšanas spēlēm.

Iepriekšējā sezonā par Eirolīgas čempionēm kļuva Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!