Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā ar rezultātu 144:119 pārspēja Sakramento "Kings" vienību. Latvietis kļuva par vienu no spēles svarīgākajiem spēlētājiem.

Porziņģis šajā mačā guva 24 punktus, realizējot četrus divpunktu metienus (4/7), trīs tālmetienus (3/4) un septiņus soda metienus (7/8). Viņš izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas, bloķēja sešus metienus, izdarīja divas piespēles, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja trīs piezīmes.

Latvietis trešajā ceturtdaļā pēc pustālā metiena piezemējās uz pretspēlētāja Domanta Saboņa pēdas, nedaudz pagriežot potīti, tomēr viņš turpināja spēlēt, un darīja to veiksmīgi.

"Celtics" rindās pa 28 punktiem guva Džeilens Brauns un Deriks Vaits, Džrū Holidejs izcēlās ar 21 punktu un 10 rezultatīvām piespēlēm, bet 20 punktus guva Peitons Pričards. "Kings" rindās 29 punktus sameta Deārons Fokss, savukārt Domants Sabonis pievienoja 13 punktus, 10 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles.

Bostonas komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt līderis Džeisons Teitums.

"Kings" spēli iesāka droši un pirmajā ceturtdaļā panāca 12 punktu pārsvaru (23:11), taču "Celtics" pēc tam guva 13 punktus pēc kārtas un spēles gaitu izlīdzināja. Līdzīga spēkošanās turpinājās otrajā ceturtdaļā, bet tās izskaņā "Celtics" jau pārņēma vadību ar 74:66. Pirmo puslaiku Porziņģis noslēdza ar 10 gūtiem punktiem.

Otrajā puslaikā Porziņģis un "Celtics" spēlēja rezultatīvi, un nedaudz vairāk nekā četru minūšu laikā Bostona panāca jau 20 punktu pārsvaru. Latvijas basketbolists trešajā spēles ceturksnī guva 12 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un bloķēja trīs metienus. Turpinājumā Austrumu konferences līdervienība nepieļāva pārsvara samazināšanos, spēli novedot līdz uzvarai.


"Celtics" NBA Austrumu konferencē ar 21 uzvaru 27 spēlēs ierindojas līderpozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!