Fоtо: LETA

Bijušais Latvijas basketbola izlases centra spēlētājs Raitis Grafs tiks iekļauts Valparaiso Universitātes sporta Slavas zālē, vēsta universitāte.

Grafs Valparaiso Universitātes komandā "Crusaders" spēlēja no 1999. līdz 2003. gadam. Pirmajā sezonā Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā "All-Mid-Continent" konferencē Grafs vidēji mačā guva 8,3 punktus un savāca 5,8 bumbas zem groziem, bet otrajā sezonā statistiku uzlaboja līdz attiecīgi 13,8 un 8,1.

Pēc otrās sezonas NCAA viņš devās palīgā Latvijas izlasei, taču tur viņš guva savainojumu, kas ietekmēja viņa statistiku trešajā sezonā koledžu basketbolā – 12,6 punkti un 6,8 atlēkušās bumbas. Savā pēdējā sezonā latvietis uzlaboja savu statistiku (16,5 punkti, 5,9 atlēkušās bumbas un 15/49 tālmetienos), bet komanda neiekļuva "Marta trakumā", kas būtiski ietekmēja viņa cerības Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā.

Grafs par savas karjeras līkločiem stāstīja intervijā medijam MVP.

Līdz Grafa absolvēšanai viņām piedeŗēja komandas bloķēto metienu rekords (228), viņš ierindojās otrajā vietā atlēkušajās bumbās (841) un bija ceturtais labākais punktu guvējs (1621). Šodien viņš ieņem otro vietu bloķēto metienu ziņā, ceturto vietu atlēkušajās bumbās un sesto vietu gūtajos punktos.

Savos četros gados Grafs palīdzēja palīdzēja Valparaiso izcīnīt 88 uzvaras, trīs "All-Mid-Continent" konferences regulārās sezonas titulus, divus "All-Mid-Continent" izslēgšanas turnīra titulus, kas ļāva divreiz piedalīties NCAA "Marta trakumā".

Grafs pēc absolvēšanas vairāk nekā desmit gadus aizvadīja profesionāļa karjeru Eiropā, spēlējot Beļģijā, Polijā, Latvijā, Lietuvā, Slovākijā, Kiprā un Igaunijā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !