Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Denveras "Nuggets" spēlētajam Āronam Gordonam ģimenes suns Ziemassvētkos sakodis seju un labo roku, ar ko basketbolists izpilda metienus.

Basketbolistam pēc suņa kodumiem uzlikta 21 šuve. Tuvākajos mačos 28 gadus vecais Gordons piedalīties nevarēs, bet viņa atgriešanās netiks sasteigta, vēsta ESPN.

"Nuggets" pavēstījusi, ka Gordons atrodas labā stāvoklī, taču kādu laiciņu būs prom no komandas. Pagaidām viņa atgriešanās nav skaidra, taču ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis norāda, ka spēlētaja prombūtne būšot īstermiņa.

Pagājušajā sezonā Gordons kopā ar "Nuggets" kļuva par NBA čemppionu, bet šosezon uzbrucējs vidēji mačā atzīmējies ar 13,6 punktiem un 6,9 atlēkušajām bumbām. Ziemassvētkos viņš izcēlās ar 16 punktiem un 10 bumbām uzvarā pret Goldensteitas "Warriors", pēc tam acīmredzot sekojis incidents ar suni.

"Gordons cīnās. Protams, tā ir ļoti traumatiska pieredze, bet atveseļošanās procesam viņš drīkst ņemt tik laika, cik vien daudz nepieciešams," teica "Nuggets" galvenais treneris Maikls Melouns. "Esam ģimene - neatkarīgi no tā, vai uzvaram, vai zaudējam. Mēs viņu mīlam un gaidīsim atpakaļ."

Viena no sezonas favorītēm un pašreizējā čempione "Nuggets" šosezon 32 spēlēs izcīnījusi 22 uzvaras, kas Rietumu konferencē dod trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!