Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nacionālā basketbola asociācija (NBA) otrdien atzina, ka Bostonas "Celtics" latvietis Kristaps Porziņģis iepriekšējā spēlē pēdējās sekundēs nav pārkāpis sodu, kas pēc kļūdaina tiesnešu lēmuma maksāja Bostonas komandai uzvaru.

Ziņots, ka pirmdien "Celtics" dramatiskā cīņā ar 131:133 piekāpās Indianas "Pacers".

Pamatlaika beidzamās minūtes ritēja spraigā komandu divcīņā. Pēdējās sekundēs rezultāts bija 131:131, un "Pacers" bija iespēja pēdējo sekunžu uzbrukumā nokārtot uzvaru. Porziņģis no distances it kā bloķēja Benedikta Maturina metienu, taču tiesneši strīdīgā epizodē latvietim piešķīra piezīmi. Tobrīd "Celtics" vairs nebija trenera izaicinājuma, lai apstrīdētu šo tiesnešu lēmumu, un Maturins ar diviem soda metieniem nodrošināja mājiniekiem panākumu.

NBA publicē katras spēles pēdējo divu minūšu detalizētu analīzi, un "Celtics" – "Pacers" spēles analīzē atzīta tiesnešu kļūda mača izskaņā.

NBA skaidro, ka Porziņģis atrodas virs bumbas un noteikumu robežās cenšas neļaut Maturinam izdarīt metienu. NBA norāda, ka Porziņģim bijis nejaušs un nenozīmīgs rokas kontakts ar pretinieku, kas nav bijis noteikumu pārkāpums. NBA skaidro, ka mača tiesneši gājuši pētīt, vai Porziņģa pārkāpums bijis pirms vai pēc pamatlaika izskaņas, bet nav skatījušies – ir vai nav bijis pats pārkāpums.

Interesanti, ka NBA atzīst vēl vienu kļūdu par sliktu "Celtics". Divas sekundes pirms pamatlaika beigām "Pacers" ievadīja bumbu spēlē no sāniem, bet šajā brīdī, veidojot aizsegu, noteikumus pārkāpis "Pacers" centrs Mailzs Tērners. Ja tas tiktu fiksēts, tad bumba pārietu "Celtics" rīcībā, un Bostonas komandai būtu divas sekundes pēdējā uzbrukuma izspēlēšanai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!