Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" galveno treneri Mārtiņu Gulbi pārsteidza, cik fiziska cīņa bija FIBA Eirokausa astotdaļfināla pirmajā spēlē groza apakšā pret Francijas komandu Larošas pie Jonas "Roche Vendee".

Kā ziņots, astotdaļfināla pirmajā mačā "TTT Rīga" viesos ar 87:70 (31:17, 16:15, 21:21, 19:17) pārspēja "Roche Vendee" basketbolistes, sperot soli pretī ceturtdaļfinālam.

"TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis pēc spēles bija gandarīts par uzvaru sērijas turpināšanos.

Spēli iesākām ar labu koncentrēšanos un pareizu attieksmi. Mēs zinājām, ka mums pretī stāsies individuāli spēcīgas spēlētājas, it īpaši groza apakšā, un bijām gaidījuši fizisku cīņu, bet nebijām gaidījuši regbiju… Saskārāmies ar lielu spiedienu uz bumbu, diemžēl neiztikām arī bez traumām," kluba preses dienestam teica Gulbis. "Sākotnēji nepratām pareizi sodīt pretinieces par viņu agresivitāti, tomēr izšķirošajos brīžos spējām pielāgoties, un viss beidzās labi."

"17 punktu pārsvars ir diezgan solīds rezultāts, bet tas neko negarantē pirms atbildes spēles Rīgā", viņš turpināja.

"Roche Vendee" mājas zāles tribīnēs pulcējās vairāk nekā 1200 līdzjutēju, kas visas spēles garumā skaļi un iedvesmojoši atbalstīja savas pilsētas komandu. Arī latvietēm bija savs atbalstītāju pulciņš, ko veidoja francūzietes Margo Klavo radinieki un draugi. Francijā Rīgas vārds skanēja skaļi un Latvijas karogi plīvoja augstu.

"Liels paldies Margo ģimenei un draugiem, kas mums Francijā radīja mājas sajūtu! Tas bija iespaidīgi," priecīgs bija Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!