Foto: Midjourney/DELFI

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) pērnā gada rudenī ieviesa jaunus noteikumus, ka vadošajiem spēlētājiem sezonā jāaizvada vismaz 65 spēles, lai kandidētu uz kādu no apbalvojumiem. Tomēr balvas nav vienīgais, ko uz savas ādas izjutīs basketbolisti, ja tie neizpildīs nosacījumus, - tas var atsaukties arī finansiāli karjeras turpinājumā, turklāt diezgan pamatīgi, vēsta ESPN.

Oktobrī ieviestie nosacījumi paredz, ka spēlētājam jāpiedalās vismaz 65 spēlēs, lai viņš varētu saņemt kādu no sezonas individuālajām balvām – vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balvu, labākā aizsardzības spēlētāja balvu vai tikt nominētam uz kādu no NBA sezonas simboliskajām izlasēm. Tādējādi sezonas gaitā basketbolists nedrīkstēs izlaist vairāk par 17 spēlēm jeb jāpiedalās 80% spēļu.

Līdz ar to komandas nedrīkstēs atpūtināt vadošos spēlētājus pirms "play off" mačiem, lai mazinātu traumu riskus. Vadošajiem spēlētājiem būs lielāka slodze, ko treneri var mazināt ar spēles laika ierobežošanu, bet tas savukārt atsauksies uz individuālo statistiku, kas ir svarīga daudziem spēlētājiem pie pārrunām par jauniem līgumiem.

Jaunie noteikumi varētu liegt arī Porziņģim kandidēt uz kādu no NBA simboliskajām izlasēm. Lieliski sezonu aizvadošais liepājnieks šosezon piedalījies 30 no Bostonas "Celtics" 40 spēlēm. Sezonas otrajā daļā 42 spēlēs Porziņģis drīkst izlaist tikai septiņus mačus, lai kandidētu uz kādu no individuālajām balvām. Turklāt nākamo spēli Porziņģis varētu izlaist, kā ziņo NBA apskatnieki, tādējādi viņam rezervē paliks vairs tikai sešas spēles.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!