Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV pilsētas Ņūportbīčas policija neizvirzīs apsūdzības pret Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Oklahomsitijas "Thunder" aizsargu Džošu Gidiju, kuram bijušas attiecības ar nepilngadīgu meiteni, vēsta ESPN.

Novembrī Ņūportbīčas policija sāka izskatīt lietu pēc tam, kad internetā tika izplatītas apsūdzības pret austrālieti Gidiju. Sociālajā tīklā "X" (iepriekš zināms ar nosaukumu "Twiiter") parādījās fotogrāfija, no kādas jaunietes konta, kurā viņa pati paziņoja par seksuālām attiecībām ar Gidiju. Vēlāk atklājās, ka viņa varētu būt nepilngadīga.

"Pēc rūpīgas pārbaudes mēs esam pabeiguši izmeklēšanu saistībā ar informāciju, kas izplatījās sociālajos medijos saistībā ar Džošu Gidiju," teikts policijas paziņojumā. "Mūsu detektīvi izskatīja visu pieejamo informāciju un nespēja apstiprināt nekādas noziedzīgas darbības saistībā ar Gidija kungu."

Iepriekš izskanēja informācija par to, ka meitene esot melojusi par savu vecumu un Gidijam teica, ka tobrīd bija pilngadīga. Policija savā paziņojumā par šo neko nepieminēja.

Gidijs 2021. gada draftā tika izvēlēts ar sesto numuru. Viņš savā trešajā NBA sezonā vidēji spēlē gūst 11,8 punktus, izcīna 6,1 atlēkušo bumbu un izdara 4,6 rezultatīvas piespēles.

"Thunder" ar 27 uzvarām 40 spēlēs NBA Rietumu konferencē šobrīd ierindojas otrajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!