Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Indiānas "Pacers" maiņas darījumā ieguvis uzbrucēju Paskālu Siakamu, kurš 2019. gadā palīdzēja Toronto "Raptors" kļūt par čempioniem, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Lai "Pacers" iegūtu 29 gadus veco Siakamu, tā maiņas darījumā "Raptors" komandai nosūtīja Brūsu Braunu, Džordanu Nvoru un trīs NBA drafta pirmās kārtas izvēles. Citā darījumā "Pacers" no Ņūorleānas "Pelicans" ieguva Kiru Lūisu, kuru vēlāk arī iekļāva darījumā ar "Raptors".

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā "Pacers" ar 23 uzvarām 40 spēlēs ierindojas septītajā vietā. Šajā sezonā Indiānas komandas līderi bijuši Tairīss Halibērtons un Mailzs Tērners. Halibērtons 33 mačos vidēji 33 minūtēs guvis 23,6 punktus, atdevis 12,5 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 4,2 atlēkušās bumbas. Tērners izcēlies ar 17,2 punktiem un 7,1 atlēkušo bumbu.

Līdz ar sastāva pastiprinājumu, "Pacers" lūkos iesaistīties cīņā par augstākām pozīcijām kopvērtējumā.

Siakams visu savu līdzšinējo NBA karjeru bija pavadījis "Raptors" komandā, un šī kluba rindās 2019. gadā kļuva par NBA čempionu. Šosezon viņš vidēji gūst 22,2 punktus, izcīna 6,3 atlēkušās bumbas un izdara 4,9 rezultatīvas piespēles. Siakams esot piekritis šovasar noslēgt jaunu līgumu ar "Pacers", vēsta ESPN.

"Mēs esam ļoti priecīgi sveikt Paskālu Indiānā," teikts Pacers prezidenta Kevina Pričarda paziņojumā. "Viņš divas reizes iekļauts NBA simboliskajās izlasēs un divas reizes spēlējis NBA Zvaigžņu spēlē. Paskāls ir spēlētājs, kuru mūsu organizācija jau sen ir apbrīnojusi un cienījusi. Mēs uzskatām, ka viņa unikālās uzbrukuma prasmes papildinās mūsu spēles stilu, savukārt viņa aizsardzības daudzpusība papildinās būt vērtīgs ieguvums mūsu komandai."

Siakams karjeras laikā vidēji guvis 17,4 punktus un izcīnījis 6,5 atlēkušās bumbas.

Savukārt 27 gadus vecais Brauns spēlēs savā ceturtajā NBA komandā trīs sezonu laikā. Šosezon viņš vidēji gūst 12,1 punktu, kas ir viņa karjeras rekords. 25 gadus vecais Nvora šosezon vidēji guvis 5,2 punktus. Visbeidzot Lūiss "Pelicans" rindās četrās sezonās piedalījies 118 spēlēs, bet šosezon vidēji guvis 2,9 punktus.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !