Fоtо: FIBA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars, kurš joprojām atkopjas no ceļgala savainojuma, laukumā atgriezīsies jau šajā sezonā, portālam "Basket News" paziņojis latvieša pārstāvētā kluba Stambulas "Fenerbahce" galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs.

Rudenī Žagars, tobrīd no "Fenerbahce" būdams izīrēts Lietuvas klubam Viļņas "Wolves", pārrāva kreisās kājas ceļgala iekšējās sānu saites. Tika pieļauta liela varbūtība, ka šosezon 23 gadus vecais latvietis laukumā vairs neatgriezīsies, taču nu ar pozitīvām ziņām nācis klajā Jasikēvičs.

"Viņš noteikti šajā sezonā spēlēs. Žagars nav tālu no tā, lai atgrieztos laukumā," sacīja Stambulas kluba galvenais treneris.

Rehabilitācijas procesu Žagars veic roku rokā ar Stambulas klubu, un Jasikēvičs viņu uzslavē par galda tenisa prasmēm. "Viņš noteikti ir viens no labākajiem komandām. Kas mani pārsteidz visvairāk, ir Žagara pozitīvisms. Viņš ir patiesi jauks cilvēks, un es ļoti ceru, ka viņam viss izdosies. Domāju, Artūrs jau skrien, un varbūt pēc mēneša atgriezīsies laukumā. Labā ziņa ir tā, ka savainojums nav tik briesmīgs, kā medicīnas personāls sākotnēji domāja."

Žagars Latvijas izlases sastāvā spīdēja pagājušā gada Pasaules kausā - vidēji mačā viņš izcēlās ar 12,4 punktiem un 7,4 rezultatīvām piespēlēm, izpelnoties vietu turnīra otrajā simboliskajā izlasē. Cīņā par piekto vietu pret Lietuvu basketbolists uzstādīja jaunu finālturnīra rekordu, jo veica 17 rezultatīvas piespēles, pārspējot leģendāro horvātu Toniju Kukoču. Pēc turnīra saspēles vadītājs parakstīja trīs gadu līgumu ar "Fenerbahce".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !