Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāta spēlē pret Hjūstonas "Rockets" sasniedza gan Bostonas "Celtics", gan visas līgas rekordus.

Jau vēstīts, ka Porziņģis guva 32 punktus, realizējot sešus no 11 tālmetieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bloķēja piecus metienus, kā arī pārtvēra vienu bumbu un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. "Celtics" ar 116:107 (35:25, 35:30, 20:25, 26:27) pieveica Hjūstonas "Rockets".

Porziņģis ceturto reizi šajā sezonā guva vismaz 30 punktus, bet šoreiz viņš ar savu sniegumu iegāja "Celtics" rekordu grāmatā. Viņš kļuva par pirmo "Celtics" spēlētāju, kurš vienā mačā izcēlies ar sešiem realizētiem tālmetieniem un pieciem bloķētiem metieniem.

Tikai trešo reizi NBA vēsturē spēlētājs mačā guva vismaz 32 punktus, realizēja vismaz sešus tālmetienus un bloķēja vismaz piecus metienus. Iepriekš to paveica bija Brūkss Lopess 2017. gadā un pats Porziņģis 2020. gadā.

Porziņģis pārspēja arī 1998. gada NBA drafta trešo numuru Refu Lafrencu, kļūstot par spēlētāju, kuram ir visvairāk spēļu ar vismaz 30 gūtiem punktiem, vismaz pieciem realizētiem tālmetieniem un vismaz pieciem bloķētiem metieniem. Latvietis šādus statistikas rādītājus sasniedzis trīs spēlēs.

"Mums komandā katrā spēlē cits spēlētājs var parādīt labu sniegumu. Mēs viens otram uzticamies," pēcspēles preses konferencē teica Porziņģis. "Šovakar bija mans vakars.

"Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla stāstīja, ka situācijās, kad pretinieki aizsardzībā mainās pie visiem aizsegiem un izdara spiedienu, iespēja nogādāt bumbu zem groza tādam spēlētājam kā Porziņģim ļoti palīdz komandai situācijās, kad līderiem Džeisonam Teitumam un Džeilenam Braunam spēle "neiet" tik labi.

"Mums šādi jāturpina spēlēt, domājot par komandas panākumiem ilgtermiņā. Es domāju, ka viņš spēlēja lieliski, viņš uzņēmās iniciatīvu," par Porziņģa spēli teica Mazulla, kurš uzteica arī spēlētājus, kuri spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa.

Savukārt Brauns norādīja, ka Porziņģis ir tas spēlētājs, kurš var mainīt spēles gaitu. "Mēs varam samazināt spēles tempu, varam nogādāt bumbu Porziņģim dažādās pozīcijās. Mums šis viss jānostrādā, lai būtu gatavi izslēgšanas spēlēm. Mēs viens otram uzticamies, šovakar lielais puisis nospēlēja lieliski," teica Brauns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!