Foto: LETA

Latvijas basketbola klubam "Rīgas Zeļļiem" pienācis sezonas posms, kurā kluba vadībai jāveic plānotas izmaiņas sastāvā. Latvijas 3x3 basketbola izlases treniņiem, lai gatavoties Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem, pievienosies Francis Lācis un Zigmārs Raimo, tāpēc klubs paziņojis par sastāva papildinājumu.

"Rīgas Zeļļi" pirmdien informēja, ka uz laiku iepauzējusi sadarbību ar spēlētāju Franci Lāci, kurš turpmāk pilnvērtīgi pievērsīsies gatavošanās procesam Latvijas 3x3 basketbola izlases sastāvā un centīsies piepildīt sapni par olimpiskajām spēlēm. Ar Raimo sadarbība nav iepauzēta, bet arī viņš būs 3x3 izlases treniņos.

"Kad parakstījām līgumu, bija vienošanās, ka mēs kādā brīdī varam pāriet uz 3x3 basketbolu. Tas nav nekāds pārsteigums kluba vadībai, to esam laicīgi izrunājuši un saplānojuši grafiku. Nekādu pārsteigumu nebūs, visi esam latvieši, varam sarunāt un panākt viens otram pretī," pēc 13. janvāra spēles ar Slobožanskas "Prometey" aģentūrai LETA stāstīja Raimo.

Otrdien "Rīgas Zeļļi" paziņoja par sastāva pastiprinājumu, vienojoties līdz sezonas beigām ar 23 gadus veco un 208 cm garo amerikāņu basketbolistu Kamaku Hepu.

"Līdz ar 3x3 izlases treniņnometnes sākšanos bija skaidrs, ka mums ir nepieciešams pastiprinājums garajā galā. Par Hepu interesējāmies jau sezonas sākumā, bet viņš izvēlējās pievienoties Polijas klubam "Zastal Zielona Gora". Ģimenes apstākļu dēļ viņš kļuva par brīvo aģentu, un mēs ātri vienojāmies par pievienošanos Zeļļiem," skaidroja kluba prezidents Edgars Buļs. "Kamaka ir moderns garais - kustīgs, ar ļoti labu metienu, var spēlēt gan 4., gan 5. numura pozīcijās. Ticam, ka viņš labi iekļausies mūsu komandas spēles stilā."

"Ne mazāk interesants ir Hepas dzīvesstāsts," turpina Buļs. "Viņš ir havajiešu/eskimosu izcelsmes, dzimis un audzis Barovas pilsētā Aļaskā, kas ir visaugstāk uz ziemeļiem apdzīvotā vieta ASV, un tajā nav daudz modernām pilsētām raksturīgas lietas. Cerams, mūsu fani iemīlēs gan Kamakas spēli, gan viņa unikālo izcelsmi, ar kuru drīzumā vairāk iepazīstināsim mūsu sociālajās platformās."

Pagājušajā sezonā Hepa pārstāvēja "Hawai'i Warriors" komandu ASV studentu jeb NCAA čempionātā. Piedaloties 33 mačos, Hepa vidēji guva 11,5 punktus un izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas, bet šīs sezonas ievadā "Zastal Zielona Gora" rindās viņam vidēji 5,4 punkti un 2,3 bumbas zem groziem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!