Foto: FIBA

Latvijas basketbolistam Artūram Kurucam šī sezona izvērtusies notikumiem bagāta. Viņš bija Latvijas izlasē Pasaules kausa izcīņā, bet pēc izcīnītās piektās vietas devās uz Grieķiju, kur sezonas pirmā daļa Patras "Promitheas" sastāvā neizvērtās tik veiksmīga, kā cerēts. Tagad viņš atgriezies Spānijā, kur Mursijas UCAM rindās spēlē kopā ar brāli Rodionu. Lai arī spēles laiks nav liels, viņš saglabā pacietību, jo līgums spēkā ir arī uz nākamo sezonu.

Artūram Kurucam Spānijas klubu basketbols nav svešs, un viņš tajā spēlē kopš 2015. gada. Mursijas komandai viņš pievienojās 2023. gada decembra sākumā, kad klubam atbrīvojās vieta aizsarga pozīcijā, jo Tads Makfeidens no UCAM pārcēlās uz citu Spānijas klubu Saragosas "Casademont".

"Runājām ar Rodionu, ka gribētu kopā spēlēt Mursijā. Varbūt ne šajā sezonā, bet nākamajā. Sanāca tā, ka man Grieķijā pārāk labi nekas nesanāca, bet tad Makfeidens pameta klubu. Tāpēc līguma parakstīšana šeit man bija iespējama," intervijā "esRadio" stāstīja Artūrs Kurucs. Brāļiem Kuruciem līdz šim iespēja kopā spēlēt bija tikai Latvijas izlasē.

Šosezon Kurucs četrās Grieķijas čempionāta spēlēs vidēji mačā 22,3 minūšu laikā guva 6,75 punktus, kā arī izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt četrās FIBA Čempionu līgas spēlēs " Promitheas" rindās viņš vidēji mačā guva 8,75 punktus, kā arī izcīnīja 1,75 atlēkušās bumbas un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, arī laukumā pavadot nedaudz vairāk par 22 minūtēm.

Mursijas kluba rindās viņa spēles laiks ir mazāks – piecās spēlēs vidēji 10,2 minūtes Spānijas čempionātā, vidēji gūstot 2,8 punktus, bet FIBA Čempionu līgā trīs spēlēs vidēji 11,7 minūtes (4 punkti mačā).

"Man vienmēr šķiet, ka visi vēlētos spēlēt vairāk, bet es saprotu, ka nav viegli iekļauties jaunā komandā sezonas vidū."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!