Foto: Kadrs no video

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Bostonas "Celtics" komandas otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar iespaidīgu bumbas triecienu grozā no augšas, un šī epizode tika atzīta par skaistāko momentu aizvadītajā spēļu dienā.

Porziņģis trešās ceturtdaļas sākumā pēc "pick'n'roll" sadarbības ar Džeisonu Teitumu saņēma bumbu un rāvās uz grožu. Tad viņš lēcienā trieciena bumbu grozā pāri Indiānas "Pacers" centra spēlētājam Mailsam Tērneram, nopelnot dienas skaistāko epizodi.

Porziņģis šajā mačā izcēlās ar 17 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, un tas viņam bija sestais "double-double" šajā sezonā.

Pēc panākuma latvietis bija apmierināts ar to, ka "Celtics" spēja uzvarēt spēlē pat tad, kad spēlētāji nebija simtprocentīgi koncentrējušies, kā tas bija spēlē pret "Pacers".

"Varam to izdarīt, bet tas nav tas, ko mēs cenšamies sasniegt, jo vēlamies būt labākajā versijā, kādā šī komanda var būt. Tāpēc mums vajag nopietni pieiet katram mačam, katrai ceturtdaļai un katram uzbrukumam tik ilgi, cik iespējams. Arī šoreiz otrajā puslaikā nespēlējām savu labāko basketbolu, bet nebija tā, ka nespēlējām ar atdevi," stāstīja latvietis.

Šajā sezonā Porziņģis vidēji mačā gūst 19,4 punktus un izcīna 6,9 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!