Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Slovēņu zvaigzne Luka Dončičs ir labāks par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" leģendu Dirku Novicki, norādījis šīs vienības galvenais treneris Džeisons Kids.

Novickis visu savu 21 sezonu ilgo NBA karjeru pavadīja "Mavericks" klubā, ar ko vienreiz kļuva par līgas čempionu, sagādājot klubam pirmo titulu tā pastāvēšanas vēsturē. Viņš tika nosaukts arī par regulārās sezonas un finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, toreiz 2011. gadā teju vienpersoniski aizvedot Dalasu līdz uzvarai pār zvaigžņoto Maiami "Heat", kurā spēlēja Lebrons Džeimss, Dveins Veids un Kriss Bošs. Vācietis 14 reizes tika izvēlēts dalībai NBA Visu zvaigžņu spēlē, kā arī 12 reižu iekļuvis līgas simboliskajā pieciniekā.

Kamēr Novickis spēlēja Dalasā, komanda tikai sešas reizes nespēja kvalificēties izslēgšanas turnīram, turklāt nesen viņš tika iekļauts Slavas zālē. Taču tik un tā vācieša bijušais komandas biedrs Kids norādīja, ka labāks tomēr ir vien 24 gadus vecais Dončičs, kurš gan "Mavericks" līdz augstiem sasniegumiem piecu sezonu laikā vēl nav pratis aizvest.

"Luka ir labāks nekā Dirks," Kids norādīja radio "97.1 The Freak" raidījumā "The Downbeat". "Viņš ir vienā atmosfērā ar Maiklu Džordanu, kurš ir visu laiku labākais basketbolists, Lebronu Džeimsu un Kobi Braientu. Tas, ko šis puisis dara 24 gadu vecumā, Dalasā ir kas neredzēts. Esmu to jau teicis kluba iekšienē - Luka ir labāks par Dirku. Viņš dara to, ko Novickis nekad nespēja, bet nu mums ir iespēja ap Luku dabūt pareizos cilvēkus, lai varētu cīnīties par čempiontitulu."

Vēl pagājušajā nedēļā Dončičs mačā pret Atlantas "Hawks" sabēra 73 punktus, bet dienu vēlāk veica 17 rezultatīvas piespēles pret Sakramento "Kings". Savukārt pirmdien uzvarā pret Orlando "Magic" slovēnis atzīmējās ar 45 punktiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Dončičs šosezon vidēji mačā gūst 34,7 punktus, veic 9,6 rezultatīvas piespēles un izcīna 8,6 atlēkušās bumbas. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš karjeras laikā caurmērā sametis 32,5 punktus, kas NBA vēsturē atpaliek tikai no seškārtējā čempiona Džordana.

Tomēr ar to salīdzinājumi apstājas, jo komandas ar Dončiču priekšgalā nav baudījušas tādus panākumus kā ar Novicki vai Džordanu. Šo piecu sezonu laikā Dalasa divreiz nav sasniegusi "play-off" un tikai vienreiz aizkļuvusi līdz konferences finālam.

"Šim puisim ir tikai 24 gadi, un visi rekordi atrodas acu priekšā. Viņš ir uzvarētājs, un mūsu lielais mērķis ir iegūt čempiontitulu. Luka līdz tam nokļūs, turklāt uzvarēs ne reizi vien," drošs ir Kids.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !