Foto: Aquila Basket

Latvijas basketbolists Roberts Blumbergs trešdien Vācijā guva 11 punktus Saloniku "Aris" uzvarā ULEB Eirokausa spēlē, bet Andrejs Gražulis 11 punktus sakrāja Trento "Dolomiti Energia" zaudējumā savā laukumā.

"Aris" ar 86:66 (23:26, 26:14, 22:8, 15:18) pieveica Ulmas "ratiopharm".

Blumbergs 22 minūtēs un 36 sekundēs laukumā realizēja visus četrus divpunktu metienus un vienu no septiņiem tālmetieniem, kā arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja vienu piezīmi, izprovocēja vienu pārkāpumu pretiniekam un iekrāja efektivitātes koeficientu 13.

Ronijs Herels uzvarētāju rindās sakrāja astoņas atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles un sešas pārķertās bumbas, 17 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Vasiliss Toliopuls.

Mājiniekiem pa 14 punktiem guva Lionels Figeroa un Trevions Viljamss, kura kontā arī pa piecām atlēkušajām bumbām un kļūdām.

Andreja Gražuļa pārstāvētā Trento "Dolomiti Energia" mājās ar 78:97 (14:22, 25:23, 17:34, 22:18) zaudēja Podgoricas "Budučnost".

Gražulis 27 minūtēs un 21 sekundē laukumā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, vienu no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus. Viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja divus pārkāpumus pretiniekiem un sakrāja efektivitātes koeficientu 13.

Mājiniekiem par rezultatīvāko ar 13 punktiem kļuva Kamārs Boldvins, bet 11 punktus bez Gražuļa guva vēl trīs spēlētāji.

Viesiem Nikola Tanaskovičs izcēlās ar 19 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, bet 14 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Jogijs Ferels.

Trešdien Mareka Mejera pārstāvētā Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" viesos tiekas ar Spānijas vienību "Gran Canaria".

B grupā Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" ar 12 uzvarām 16 spēlēs ir trešā, "Aris" ar bilanci 8-9 ieņem piekto vietu, Trento "Dolomiti Energia" ar septiņām uzvarām 17 cīņās - astoto vietu, bet Oskara Hlebovicka pārstāvētā Vroclavas "Šlask" ar divām uzvarām 17 mačos ir pēdējā desmit komandu konkurencē.

Tikmēr Kārlis Šiliņs trešdien Bulgārijā guva desmit punktus Vācijas kluba "Gottingen" uzvarā FIBA Eiropas kausa otrā grupu turnīra mačā. Getingenes komanda ar 101:75 (25:15, 29:24, 24:14, 23:22) pārspēja vietējo Botevgradas "Balkan".

Šiliņš spēlēja 17 minūtes un 20 sekundes, realizējot divus no pieciem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un trīs no pieciem soda metieniem. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, divas personiskās piezīmes, divas kļūdas, efektivitātes koeficients četri un +/- rādītājs +15.

Par rezultatīvāko komandā ar 31 punktu kļuva Umodža Gibsons. "Balkan" komandā 16 punktus sakrāja Suprīms Hena.

K grupā pa trim uzvarām ir "Gottingen" piecās spēlēs, kā arī Portugāles "Porto" un Spānijas klubam "Bilbao" četros mačos, bet piecus zaudējumus piecās cīņās ir cietusi Botevgradas "Balkan".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!