Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvietis Dāvis Bertāns naktī uz ceturtdienu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā nospēlēja nieka deviņas sekundes, kamēr viena no Rietumu konferences līderēm Oklahomasitijas "Thunder" svinēja kārtējo uzvaru.

"Thunder" savā laukumā ar 105:100 (19:28, 28:23, 26:21, 32:28) pieveica pašreizējo NBA čempioni Denveras "Nuggets".

Latvietis spēlē vienīgo reizi iesaistījās deviņas sekundes pirms pirmā puslaika beigām un statistikā ar aktivitātēm neizcēlās.

"Thunder" komandā uzvaru ar 34 punktiem sekmēja Šejs Gildžess-Aleksandrs, bet ar 18 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām atzīmējās Čets Holmgrems. Savukārt Denverai muguras sāpju dēļ nepalīdzēja vienības līderis Nikola Jokičs, bet pa 16 punktiem guva Džamals Marejs, Redžijs Džeksons un Ārons Gordons, kuram arī 13 atlēkušās bumbas.

Spēles sākums labāk padevās "Nuggets" basketbolistiem, kuri pirmajā puslaikā vairākkārt ieguva desmit punktu vadību, bet līdz lielajam pārtraukuma mājinieki pietuvojās līdz 47:51. "Thunder" izdevās izrāviens trešās ceturtdaļas beigās, kad no 63:70 izdevās veikt 10:2 izrāvienu un panākt vadību (73:72). Noslēdzošā ceturkšņa pirmajās minūtēs pārsvars tika nostiprināts ar vēl vienu 14:2 izrāvienu.

Denvera pēdējās minūtēs gan gandrīz atspēlējās - Džamals Marejs ar "sodiņiem" 53 sekundes pirms baigām panāca vairs tikai 97:98, taču mājinieki konkurentus tuvāk tā arī nepielaida.

"Thunder" 33 uzvarām 48 spēlēs Rietumu konferencē ieņem otro vietu, par uzvaras tiesu atpaliekot no Minesotas "Timberwolves".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!