Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē demonstrēja daudzpusīgu sniegumu, tomēr divu līgas leģendāru klubu duelī Bostonas "Celtics" savā laukumā ar 105:114 (25:28, 21:32, 32:28, 27:26) piekāpās Losandželosas "Lakers".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 29:29 minūtes, kuru laikā realizēja vienu tālmetienu (1/7), sešus divpunktu metienus (6/8) un abus soda metienus (2/2). Viņa kontā arī septiņas atlēkušās bumbas, pieci bloķēti metieni, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba un viena piezīme.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Džeisons Teitams, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, savukārt 17 punktus pievienoja arī Sems Hauzers. Cita "Celtics" zvaigzne Džeilens Brauns guva tikai astoņus punktus.

"Lakers" komandā 32 punktus sameta Ostins Rīvss, Džeksons Heiss izcēlās ar 16 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, bet Deandželo Rasels sakrāja 16 punktus un 14 rezultatīvas piespēles. "Lakers" zvaigznes Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss šajā spēlē nepiedalījās.

Spēles sākumā abas vienības spēkojās diezgan līdzīgi, bet tad "Lakers" veica nelielu izrāvienu un panāca 24:15. Otrās ceturtdaļas sākumā "Celtics" atguva vadību ar 32:31, bet mača turpinājumā mājinieki bija tikai iedzinējos. Šo maču klātienē vēroja teju 20 000 skatītāju, bet "Celtics" nespēja iegūt ritmu uzbrukumā, un "Lakers" pirmo puslaiku noslēdza vadībā ar 14 punktu pārsvaru (60:46).

Bostonas vienībai otrajā puslaikā nesekmējās ar rezultāta deficīta deldēšanu, bet pēdējā ceturtdaļā "Celtics" līdera lomu uzņēmās Porziņģis, kurš guva 11 no saviem 17 punktiem, tomēr atspēlēšanās mājiniekiem tā arī neizdevās.

"Celtics" ar 37 uzvarām 49 spēlēs ierindojas pirmajā vietā gan Austrumu konferencē, gan līgas kopvērtējumā. Savukārt "Lakers" 50 spēlēs izcīnījuši 25 uzvaras, kas dod devīto vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!