Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar 26 punktiem un palīdzēja Bostonas "Celtics" vienībai ar rezultātu 131:91 savā laukumā sagraut Memfisas "Grizzlies".

"Grizzlies" šo spēli aizvadīja tikai astoņu spēlētāju sastāvā, jo 13 basketbolisti, ar kuriem Memfisas komandai ir līgums, iekļauti savainoto spēlētāju sarakstā. Savukārt "Celtics" nespēlēja Džeilens Brauns.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes, kuru laikā realizēja astoņus divpunktu metienus (8/12), divus tālmetienus (2/5) un četrus soda metienus (4/5). Viņš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, izdarīja divas piespēles, bloķēja divus metienus, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja divas piezīmes. Maču latvietis noslēdza ar +/- rādītāju +26.

Porziņģis bija komandas otrais rezultatīvākais spēlētājs aiz Džeisona Teituma, kurš sakrāja 34 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. Vēl 15 punkti Derikam Vaitam, bet 11 punktus guva Els Horfords.

"Grizzlies" sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Skotijs Pipens juniors, 18 punktus guva Gregorijs Džeksons, bet Deivids Rodijs sameta 14 punktus.

Septiņu minūšu laikā "Celtics" basketbolisti ieguva 11 punktu pārsvaru (22:11), tomēr otrajā ceturtdaļā "Grizzlies" deficītu samazināja līdz diviem punktiem. Tomēr novājinātā Memfisa nespēja šādu spēles tempu uzturēt pārāk ilgi, un pirmā puslaika izskaņā Bostona sāka savu izrāvienu. Puslaika pārtraukumā tās pārsvars jau bija 70:50, un mača turpinājumā mājinieku pārsvars bija acīmredzams. Turklāt noslēdzošajā ceturtdaļā "Celtics" līderi devās malā un spēlē vairs neiesaistījās.

"Celtics" turpina ieņem pirmo pozīciju gan Austrumu konferences, gan NBA kopvērtējumā. Tās kontā ir 38 uzvaras 50 spēlēs.

Citā mačā Dāvja Bertāna Oklahomasitijas "Thunder" ar rezultātu 135:127 otrajā pagarinājumā pārspēja Oklahomasitijas "Thunder".

Bertāns bija šīs spēles pieteikumā, bet laukumā nedevās.

"Thunder" labā pieci basketbolisti guva vismaz 20 punktus. Rezultatīvākais bija Džošs Gidijs ar 24 punktiem, 23 punkti Šejam Gildžesam-Aleksandram, bet 22 punkti Četam Holmgrēnam un Lugencam Dortam, bet 20 punktus guva Ārons Vigins.

Ārdžejs Berets guva 19 punktus Toronto "Raptors" labā, bet Jakobs Peltls izcēlās ar 19 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

Kopvērtējumā "Thunder" ar 35 uzvarām 50 spēlēs ierindojas pirmajā vietā Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!