Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Mārtiņš Gulbis pirms šonedēļ gaidāmās spēles pret Izraēlu norāda, ka komandai būs ilgāks sagatavošanās laiks, bet pēc klupiena mačā pret Franciju izdarīti secinājumi.

Pirmdien, 5. februārī, Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība aizvadīja pirmo koptreniņu, sākot gatavoties svētdien, 11. februārī paredzētai 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei ar Izraēlas komandu. Komandas ierindā ir visas 16 uzaicinātās kandidātes, no kurām treneru kolektīvs izraudzīsies spēlei piesakāmo divpadsmitnieku.

"Treniņprocesā noskaidrosies, kuras labāk iekļaujas komandas spēlē un ir gatavas veikt lielākus vai mazākus uzdevumus," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē galveno treneri Mārtiņu Gulbi, kurš uzsvēra, ka iespēja izcīnīt vietu pieteikumā ir visām.

Pirmajā spēlē izbraukumā ar Francijas izlasi latvietēm neizdevās tikt galā ar pretinieču agresīvās aizsardzības spiedienu, kas lielā mērā izšķīra spēles iznākumu – zaudējums ar 49:71 . "28 kļūdas spēlē, to skaitā deviņas pirmajās piecās minūtēs – tas, protams, bija nepiedodami daudz. Secinājumi ir izdarīti, no katras neveiksmes ir svarīgi mācīties, lai kļūdas neatkārtotu," uzsver Gulbis.

"Šajā sagatavošanās ciklā mums ir ilgāks laiks kopīgiem treniņiem. Centīsimies izbaudīt procesu un vispirms salikt akcentus savai spēlei. Izraēlas komandai treneris nav mainījies, par spēles stilu ir priekšstats no iepriekšējiem gadiem, kā arī būs iespēja pretinieces redzēt spēlē ar Īriju. Bet, atkārtošos, vissvarīgāk būs pašiem sagatavoties pēc iespējas labāk," bilst Gulbis.

2025. gada Eiropas sieviešu kvalifikācijas E grupas turnīru Latvijas komanda novembrī sāka ar zaudējumu izbraukuma spēlē Francijā (49:71), bet abas Izraēlas izlases spēles drošības apsvērumu dēļ tika pārceltas uz februāri (spēle Izraēla – Īrija notiks 8. februārī plkst.18 Rimi Olimpiskajā centrā).

Nākamie kvalifikācijas turnīra spēļu posmi paredzēti 2024. gada novembrī un 2025. gada februārī. Ceļazīmi uz finālturnīru iegūs astoņu grupu uzvarētājas, kā arī četras no astoņām otro vietu ieguvējām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!