Foto: DELFI.lt

Finanšu ministrija (FM) nav piekritusi Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vēlmei no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt finanšu līdzekļus basketbola un hokeja olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru rīkošanai Rīgā, aicinot IZM naudu atrast savos resursos.

Šovasar Rīgā paredzēts rīkot Parīzes olimpisko spēļu kvalifikāciju basketbolā vīriešiem, kur viena no galvenajām pretendentēm uz ceļazīmi būs Latvijas izlase. Savukārt augustā Latvijas vīriešu hokeja izlase Rīgā centīsies kvalificēties 2026. gada olimpiskajām spēlēm, bet marta beigās un aprīļa sākumā Rīgā plānots pasaules sieviešu hokeja čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrs. Katram hokeja turnīram paredzēts atvēlēt 250 000 eiro Latvijas Hokeja federācijai, bet Latvijas Basketbola savienībai "vai tās dibinātai kapitālsabiedrībai" plānots pārskaitīt 2 069 330 eiro olimpiskajai kvalifikācijai.

FM norāda, ka par visiem trim sporta pasākumiem bija zināms jau 2023. gadā, tādējādi tie nekvalificējas kā "neparedzēti gadījumi".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!