Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Anetes Šteinbergas karjera Latvijas sieviešu basketbola izlases vēstures annālēs varbūt nav no pašām garākajām, taču no spilgtākajām gan. Šobrīd komanda uzsākusi ceļu pretī Eiropas čempionātam, kas var kļūt par vienu no pēdējiem lielajiem turnīriem viņas biogrāfijā kopā ar valstsvienību.

Kā jau pirms nedēļas solījām, mums nebūs šķirt trīs Latvijas sporta vaļus, tādēļ futbolam un hokejam "Bufetē" pa pēdām seko basketbols. Nedēļas nogalē tepat Rīgā patiešām svarīga spēle Mārtiņa Gulbja vadītajai sieviešu valstsvienībai, tas mājās pulcējis labākās latviešu basketbolistes, kā rezultātā šajā epizodē viesa krēslu ieņēma Latvijas izlases kapteine, līdere un rekordiste, viena no Eiropas labākajām spēlētājām Anete Šteinberga.

Mākslu mācījusies bērnībā un studējusi Amerikā, pagaidām savu pirmo personālizstādi Anete vēl nav atvērusi, taču tam vēl būs laiks pēc basketbola karjeras – ko talantīgā spēlētāja savā dzīvē uztver vairāk kā darbu. Kas viņu saista ar Hariju Vītoliņu un Viktoriju Bekhemu, kāpēc šodienas Anete nebrauktu studēt uz Teksasu, vai Francijā ir lielākās algas Eiropas sieviešu basketbolā, un kā Ziemassvētkos iepriecina savu patiešām iespaidīgo tuvinieku pulku – lūk, tikai dažas no tēmām, ko spēlētāja atklāj šajā sarunā.


"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!