Fоtо: LETA

Latvijas basketbola skatītāji ar lielu atsaucību uzņēma Eiropas spēcīgāko klubu turnīru ULEB Eirolīgu, un no šīs sezonas kopvērtējuma viedokļa ne to saistošāko dueli starp Stambulas "Anadolu Efes" un Telavivas "Maccabi" klātienē "Arēnā Rīga" vēroja 7494 skatītāji. Atmosfēra tribīnēs patīkami pārsteidza šīs spēles "mājiniekus" – "Anadolu Efes" un turnīra zvaigzni Šeinu Larkinu, kā arī pieredzējušo centra spēlētāju Tiboru Plaisu.

Pirmā Eirolīgas mača Latvijā organizatoriem lielākais izaicinājums bija saspringtais spēļu kalendārs "Arēnā Rīga". Vēl trešdien šajā zālē savu maču ULEB Eirokausā nospēlēja Slobožanskas "Prometey", bet jau sestdien tur notiks divas spēles "Pafbet" Latvijas – Igaunijas basketbola līgā. Tā saucamajā "basketbola ballītē" vispirms būs "Prometey" "Ventspils" spēle, bet pēc tam "Rīgas Zeļļi" spēkosies ar "Viimsi". Turklāt turpat netālu "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā ceturtdien notika 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle starp Izraēlas un Īrijas sieviešu basketbola izlasēm, kamēr sestdien tur spēkosies Latvijas un Izraēlas basketbolistes. Visu šo maču organizēšanā iesaistījās darbinieki no Latvijas Basketbola savienības (LBS).

Vēl arī bija jāatrisina praktiskas dabas jautājums. Eirolīgā izmanto citas firmas basketbola grozus, un Latvijā tādu nebija. Kaimiņvalsts basketbola grands Kauņas "Žalgiris" aizdeva šim turnīram nepieciešamos grozus, kas tika atvesti ar smagajām automašīnām jau uz trešdienas spēli ar "Prometey" dalību. Uzreiz pēc "Anadolu Efes" un "Maccabi" dueļa ceturtdien šie grozi jau tika gatavoti aizvešanai atpakaļ uz Kauņu.

"Pēc spēles ģērbtuvē runājām, ka, ņemot vērā, ka nebijām vietējā komanda, fanu atbalsts bija lielisks," norādīja mača varonis Šeins Larkins, kurš izcēlās ar 22 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm. "Latvijā mīl basketbolu, un to uz savas ādas izjutu, kad šeit spēlēju ar Turcijas izlasi. Atmosfēra toreiz bija traka, bet tā bija viena no labākajām spēlēm, kurā esmu piedalījies." 

"Es domāju, ka latvieši ir pelnījuši Eirolīgas komandu. Redzēsim, kad spēsim to panākt," turpina amerikānis.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !