Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien Belgradā guva 13 punktus Kauņas "Žalgiris" uzvarā ULEB Eirolīgas 26.kārtas spēlē.

Kauņas vienība ar 93:91 (23:22, 22:23, 23:20, 25:26) pieveica Belgradas "Crvena Zvezda", svinot trešo uzvaru pēc kārtas.

Šmits 23 minūtēs un septiņās sekundēs laukumā realizēja visus četrus divpunktu metienus un abus soda metienus, kā arī vienu no trim tālmetieniem. Viņš arī sakrāja trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles pa vienai personiskajai piezīmei un izprovocētam noteikumu pārkāpumam, spēli beidzot ar efektivitātes koeficientu 17.

Kauņas komandā rezultatīvāks par Šmitu bija vien Kīnens Evanss ar 25 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, bet Laurīns Birutis guva 12 punktus.

Visa mača garumā abas komandas spēkojās ļoti līdzīgā cīņā punkts punktā, bet pēdējā minūtē laukumā bija pamatīgs juceklis, tomēr tajā "Žalgiris" spēja nosargāt savu nelielo pārsvaru.

Mājiniekiem 21 punktu un 14 rezultatīvas piespēles sakrāja Jagu dos Santoss, bet pa 15 punktiem guva Luka Mitrovičs un Nemanja Nedovičs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!