Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionātā spēlē palīdzēja Šarlotas "Hornets" ar rezultātu 111:102 (25:24, 23:25, 33:31, 30:22) izbraukumā pārspēt Indiānas "Pacers" basketbolistus, sekmējot otro uzvaru pēc kārtas pēc maiņas darījumiem.

Bertāns arī šajā mačā laukumā devās no rezervistu soliņa, un viņš nospēlēja 11:34 minūtes, kuru laikā guva trīs punktus. Latvietis realizēja vienu no sešiem tālmetieniem. Vēl statistikas rādītājos latvietis paspēja izcelties ar vienu vienu piezīmi.

"Hornets" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Grants Viljamss, bet 20 punktus pievienoja Mailzs Bridžess. Šarlotas komandā septiņi spēlētāji guva vismaz desmit punktus. Savukārt "Pacers" rindās 22 punktus guva Mailss Tērners, 21 punkts Āronam Neismitam, bet Paskāls Siakams sameta 18 punktus.

Teju visas spēles garumā abas komandas spēkojās ļoti līdzīgā cīņā, un nevienai no komandas spēles laikā pārsvars nesasniedza desmit punktus. "Hornets" basketbolisti šajā mačā kopumā izdarīja 27 rezultatīvas piespēles, bet ceturtajā ceturtdaļā ļāva NBA rezultatīvākajai komandai gūt tikai 22 punktus. Sets Karijs ar tālmetienu deva vadību "Hornets" komandai ar 81:80, un kopš tā brīža Šarlotas komanda ceturtajā ceturtdaļā turējās vadībā.

Ar 12 uzvarām 63 spēlēs "Hornets" Austrumu konferences kopvērtējumā ierindojas 13. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!