Foto: DELFI.lt

Spānijas basketbola izlases 14 spēlētāju sarakstā 2025. gada Eiropas basketbola čempionāta kvalifikācijas turnīra ievadam iekļauts saspēles vadītājs Rikijs Rubio, kurš bija pārtraucis karjeru mentālās veselības problēmu dēļ, vēsta portāls "eurohoops.com".

Rubio pagājušā gada augustā neilgi pirms Pasaules kausa finālturnīra pavēstīja, ka nepalīdzēs Spānijas izlasei un uz laiku pārtrauks basketbolista karjeru, lai pievērstos mentālās veselības problēmu risināšanai. Februārī viņš parakstīja līgumu ar "Barcelona" komandu, bet tagad turpina savu atgriešanos basketbolā ar pievienošanos valstsvienībai.

Līdz ar to Rubio profesionālajā basketbolā varētu atgriezties tieši spēlē pret Latvijas valstsvienību. Spānijas un Latvijas izlases ar savstarpējo spēli iesāks Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, aizvadot maču Saragosā 22. februārī.

2011.gadā Rubio sāka spēlēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), vispirms pārstāvot Minesotas "Timberwolves", bet pēc tam spēlēja arī Jūtas "Jazz", Fīniksas "Suns" un Kīvlendas "Cavaliers". Kopā NBA viņš nospēlējis 688 spēles.

Savu līdz šim pēdējo spēli Spānijas izlases sastāvā Rubio aizvadīja Tokijas olimpiskajās spēlēs 2021. gadā.

Spānijas izlases sastāvā iekļauti arī Karloss Alokens, Alberto Abalde, Rūdijs Fernandess (visi – Madrides "Real"), Alberto Diass, Jankuba Sima (abi – Malagas "Unicaja"), Haime Fernandess ("Lenovo Tenerife"), Dario Brisuela, Hoels Parra (abi – "Barcelona"), Ksabi Lopess-Arostegi. Viktors Klavers, Haime Pradilja ("Valencia"), Huančo Ernangomess (Atēnu "Panathinaikos"), Sebass Saiss ("Tokyo").

Seši no šiem basketbolistiem (Ernangomess, Rūdijs Fernandess, Brisuela, Klavers, Diass un Parra) galvenā trenera Serdžo Skariolo vadībā piedalījās Pasaules kausa izcīņā, kurā piedzīvoja zaudējumu Latvijas izlasei un nepārvarēja otro grupu turnīra kārtu.


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!