Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā otrdien, 13. februārī, aukumā nedevās Kristaps Porziņģis, bet viņa pārstāvētā vienība Bostonas "Celtics" viesos ar 118:110 (36:30, 36:27, 26:25, 20:28) uzvarēja Bruklinas "Nets".

Porziņģis 15. reizi sezonā nepiedalījās "Celtics" mačā. Iepriekšējā spēlē pret Maiami "Heat" trešajā ceturtdaļā liepājnieks atstāja laukumu un devās uz ģērbtuvēm, bet atgriezās komandas rindās pēdējā ceturtdaļā. Tomēr tagad "Celtics" treneri lēma dot Porziņģim atpūtu, to pamatojot ar muguras savainojumu.

"Celtics" praktiski visu maču atradās vadībā, trešajā ceturtdaļā pārsvaram sasniedzot arī 23 punktus. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 41 punktu bija Džeisons Teitums, kura kontā arī 14 atlēkušās bumbas, 19 punktus guva Džeilens Brauns, pa 16 punktiem vēl guva Als Horfords un Deriks Vaits, bet Drue Holidejs guva 14 punktus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles. "Nets" komandā 27 punktus guva Mikals Bridžess, bet 26 punktus – Kems Tomass.

"Celtics" ar 42 uzvarām 54 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē. Nākamajā mačā "Celtics" jau šajā naktī atkal tiksies ar "Nets" – šoreiz jau savās mājās. Tā būs pēdējā spēle pirms NBA Zvaigžņu spēles pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!