Foto: LETA

"Rīgas Zeļļi" jau pirmajā sezonā sevi pieteikuši diezgan skaļi, aktīvi rūpējoties par savu publicitāti un izcīnot diezgan pārsteidzošas uzvaras, un to nav palaiduši garām arī valstsvienību kandidātu sarakstu veidotāji. Divi basketbolisti 2024. gada sākumā nonākuši savu izlašu redzeslokā.

23 gadus vecais "Rīgas Zeļļu" spēlētājs Dāvids Vīksne pirmo reizi savā karjerā iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā. Viņš šajā sezonā ir viens no kluba līderiem, un vieglā uzbrucēja pozīcijā spēlējošais basketbolists 24 spēlēs "Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgā (LIBL) vidēji izcēlies ar 12,5 punktiem, 5,3 atlēkušajām bumbām un 2,3 rezultatīvām piespēlēm. Turklāt viņš realizē 54,3% no divpunktu metieniem un 42,4% no tālmetieniem.

Arī Kanādas izlases kandidātu sarakstu veidotāji uzmanību bija pievērsuši "Rīgas Zeļļiem" un uzbrucējam Aizejam Ozbornam. Viņš arī tika iekļauts paplašinātajā kandidātu sarakstā, tomēr praktisku apsvērumu dēļ uzbrucējs nolēma nedoties uz dzimteni.

"Mēs eksistējam pirmo gadu, tāpēc mums jebkas ir sasniegums. Mēs varbūt neesam uzaudzinājuši izlases kandidātus, bet esam spējuši viņiem palīdzēt to sasniegt," norādīja kluba ģenerālmenedžeris.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!