Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Goldensteitas "Warriors" maiņu darījuma termiņa pēdējās dienās mēģinājusi vienoties ar Losandželosas "Lakers", lai iegūtu Lebronu Džeimsu, raksta medijs ESPN.

"Warriors" esot piedāvājuši maiņas darījumu "Lakers" komandai, lai vienā sastāvā apvienotu aizvadītās desmitgades nesamierināmos sāncenšus Džeimsu un Stefenu Kariju. Tomēr ne Losandželosas klubs, ne pats Džeimss neesot vēlējušies veikt šo vērienīgo maiņu.

Neraugoties uz to, ka Džeimsam ir 39 gadi, viņš šajā sezonā demonstrē fantastisku individuālo sniegumu. 49 spēlēs šajā sezonā viņš izcēlies ar 24,8 punktiem, 7,8 rezultatīvām piespēlēm un 7,2 atlēkušajām bumbām, tomēr viņš nav slēpis sašutumu par to, ka "Lakers" Rietumu konferencē ierindojas tikai devītajā vietā ar 29 uzvarām 55 spēlēs.

"Warriors" īpašnieks Džo Leikobs esot sazinājies ar "Lakers" īpašnieci Džīniju Basu, lai noskaidrotu, vai Džeimsa sašutums varētu nozīmēt, ka viņi ir atvērti maiņas darījumam, liecina ESPN rīcībā esošā informācija. Komunikācijā tika iesaistīts arī Džeimsa aģents, kurš vēlāk interesentiem paziņoja, ka Džeimss vēlas palikt "Lakers" sastāvā. Arī Losandželosas klubs nevēlējās veikt šo maiņu.

Aktīvu lomu visā saziņas procesā esot spēlējis arī "Warriors" basketbolists Dreimonds Grīns, kurš ar Džeimsu ir labās attiecībās. Tomēr šis jautājums atkal varētu kļūt aktuāls gaidāmajā starpsezonā, kad Džeimsam būs iespēja atteikties no 51,4 miljonu lielās algas līguma pēdējā gadā, lai noslēgtu jaunu un ilgāka termiņa līgumu ar kādu no komandām.

"Warriors" ar 26 uzvarām 51 spēlē ierindojas tieši aiz "Lakers" NBA Rietumu konferences kopvērtējumā. Komandas līderis Stefans Karijs šosezon vidēji mačā gūst 28 punktus un izdara 4,9 rezultatīvas piespēles.

Džeima un Karija pārstāvētās komandas četras reizes spēkojušās NBA finālo, un trīs reizes pārāki šajos dueļos bija "Warriors" vienība. Karijs ar "Warriors" četras reizes kļuvis par NBA čempionu, bet Džeims NBA čempionu titulu divreiz atzīmēja ar Maiami "Heat", bet pa reizei ar Klīvlendas "Cavaliers" un Losandželosas "Lakers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!