Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz ceturtdienu atgriezās Bostonas "Celtics" komandā, taču nospēlēja tikai pirmo puslaiku, palīdzot vienībai izcīnīt graujošu uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, turklāt panākumu izcīnīja arī Dāvis Bertāns un Šarlotas "Hornets".

Visas līgas un Austrumu konferences līdere "Celtics" savu skatītāju priekšā ar 136:86 (30:15, 38:17, 33:23, 35:31) sagrāva Bruklinas "Nets", izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas.

Džo Mazulam šī bija 100. uzvara kā "Celtics" galvenajam trenerim. Viņam pie komandas stūres šī ir tikai otrā sezona.

Muguras savainojuma dēļ Porziņģis nepiedalījās otrdienas mačā pret "Nets", taču nu bija atpakaļ ierindā. Latviešu centrs uz parketa pavadītajās 16:07 minūtēs iemeta 15 punktus. Viņš grozā raidīja trīs (3/6) divpunktu metienus un trīs (3/4) tālmetienus, kā arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, izpildīja vienu bloku, vienreiz kļūdījās un iekrāja +/- rādītāju +16.

Porziņģis laukumā bija tikai pirmajā puslaikā. Otrajā ceturtdaļā viņš uzkāpa uz Kema Džonsona kājas, taču turpināja spēlēt. Lielajā pārtraukumā kopā ar komandu tika pieņemts lēmums latvietim laukumā vairs neatgriezties. Basketbolists pēc tam preses konferencē norādīja, ka bija gatavs spēlēt, taču "Celtics" pārsvars bija tik liels, ka tam nebija lielas nepieciešamības.

Bostona šo maču aizvadīja bez Džeilena Brauna un pieredzējušā Ela Horforda.

"Celtics" uzvaru ar 28 punktiem sekmēja Peitons Pričards, bet 27 punktus guva Deriks Vaits. Tikmēr 20 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles pievienoja Džeisons Teitums. Savukārt "Nets" komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Trendons Vatfords.

Trešo uzvaru pēc kārtas trešdien izcīnīja Bertāna pārstāvētā "Hornets", kas savā laukumā ar 122:99 (29:31, 32:24, 35:25, 26:19) apspēlēja Atlantas "Hawks". Uzvaru sērija Šarlotai nākusi pēc maiņas darījumu termiņa beigām, tā izskaņā iegūstot vairākus basketbolistus - arī latvieti.

Bertāns nospēlēja 13:15 minūtes, kuru laikā guva trīs punktus. Viņš grozā raidīja vienu no četriem tālmetieniem, kā arī tika pie vienas atlēkušās bumbas, vienas rezultatīvas piespēles, vienas piezīmes un +/- rādītāja +13.

"Hornets" labā 26 punktus iemeta debitants Brendons Millers, bet 21 punkts Trē Manam. Savukārt Atlantas sastāvā 21 punktu sameta Deandrē Hanters.

"Celtics" ar 43 uzvarām 55 spēlēs atrodas Austrumu konferences un visas līgas pirmajā vietā, kamēr "Hornets" ar 13 panākumiem 54 mačos austrumos ir 13. pozīcijā, no pirmā desmitnieka, kas nodrošina vietu "play-in", atpaliekot par 11 uzvaru tiesu.

Nākamos mačos latviešu pārstāvētie klubi aizvadīs vien nākamnedēļ - NBA Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!