Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vājākās komandas Detroitas "Pistons" uzbrucējs Aizeja Stjuarts pirms regulārā čempionāta mača pret Fīniksas "Suns" stāvvietā iesitis pretinieku vienības spēlētājam Drū Jubenksam, par ko viņu arestēja policija.

Saskaņā ar Fīniksas policijas departamenta sniegto informāciju, 22 gadus vecais Stjuarts tika arestēts, pēc tam kārtības sargi uzklausīja viņa liecību un atbrīvoja basketbolistu. Spēlē pret "Suns" viņš nepiedalījās, taču tas jau iepriekš bija zināms, jo spēlētājs iedzīvojies nelielā savainojumā.

Fīniksas policija tika izsaukta pēc tam, kad "Footprint Center" arēnas stāvlaukumā bija redzams strīds starp abiem basketbolistiem. Ķildošanās kļuva intensīvāka, un tās karstumā Stjuarts iesita 27 gadus vecajam Jubenksam, kurš esot iedzīvojies nelielā traumā. Abus izšķīrusi policijas iejaukšanās.

Par notikušo ir sākta izmeklēšana. Kā medijam CNN norādīja Fīniksas "Suns" kluba pārstāvis, Stjuarta uzbrukums esot bijis neizprovocēts.

Arī "Pistons" esot lietas kursā par notikušo un vāc nepieciešamo informāciju.

Šī nav pirmā reize, kad Stjuarts iekūlies nepatikšanās. Vēl 2021. gadā NBA spēles laikā viņam ar elkoni pa seju iesita Losandželosas "Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss. Pēc tam laukumā sākās pamatīgs jandāliņš, bet Džeimss pirmo reizi karjerā saņēma diskvalifikāciju uz vienu spēli.

Ar nieka astoņām uzvarām 54 spēlēs "Pistons" ir līgas vājākā komanda. Tā šosezon piedzīvoja arī 28 zaudējumus pēc kārtas, kas vienas sezonas ietvaros ir NBA antirekords un atkārtota visu laiku lielākā neveiksmju sērija līgas vēsturē.

Savukārt Stjuarts šosezon vidēji mačā guvis 11,0 punktus un izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!