Foto: FIBA

"TTT Rīga" svētdien "BioSil" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (WBBL) mačā tika pie pārliecinoša panākuma.

Rīdzinieces izbraukumā ar rezultātu 96:51 (21:9, 31:12, 25:15, 19:15) sagrāva Kauņas "Aistes".

Uzvarētāju rindās Margo Klavo izcēlās ar 25 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām, Vanesa Jasa pievienoja 16 punktus, kamēr Gabija Meskonīte iekrāja 14 punktus un sešas bumbas zem groziem.

Kauņas komandā rezultatīvākā ar 21 punktu bija Ģintare Mazionīte.

"TTT Rīga" ar 15 uzvarām tikpat mačos turnīra tabulā atrodas trešajā vietā, bet "Aistes" ar bilanci 10-9 ierindojas septītajā pozīcijā.

Latviju BSBL pārstāv "TTT Rīga", "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU), "Liepāja"/LSSS, "Daugavpils Universitāte" (DU), "Rīga Juniores"/LU, "Jūrmala" un "TTT Juniores", bet Lietuvu - Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes", Klaipēdas LCC, "Šiauliai-Vilmers" un jaunpienācēja "Panevezys".

Pamatturnīrā tiek izspēlēti divi apļi. Pirmās vietas ieguvēja kvalificējas finālčetrinieka turnīram, bet 2.-7.vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā divu spēļu sērijās noskaidros vēl trīs "Final 4" dalībnieces.

Sezonas beigās tiks izspēlēts arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempionāts, kurā tiks noskaidrotas Latvijas čempiones.

Iepriekšējā sezonā par BSBL čempionvienību kļuva "TTT Rīga", kas finālā ar 69:68 pārspēja Viļņas "Kibirkštis" komandu, bet Latvijas čempionātā rīdzinieces finālsērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 bija pārākas pār RSU basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!