Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Lebrons Džeimss vēl nedomā par profesionālās karjeras beigām, taču nenoliedz - 39 gadu vecumā viņam vairs nav atlicis daudz sezonu.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Džeimss sāka jau savu 20. NBA Visu zvaigžņu spēli, kas ir līgas rekords. Viņš pasaulē labākajā basketbola līgā ir jau kopš 2003. gada, kad Klīvlendas "Cavaliers" uzbrucēju izvēlējās ar pirmo numuru.

"Vēl neesmu apzinājis, cik man vēl palikušas sezonas, taču zinu, ka tās nav daudz," nedēļas nogalē preses konferencē teica NBA visu laiku labākais punktu guvējs Džeimss, kurš NBA aizvada jau savu 21. sezonu.

Pēc šīs sezonas Džeimss kārtējo reizi var kļūt par brīvo aģentu vai arī turpināt līgumu ar Losandželosas "Lakers" arī uz nākamo sezonu, par ko basketbolists saņems 51,4 miljonus ASV dolāru. Viņš iepriekš izteicis vēlmi spēlēt kopā ar savu dēlu Broniju, kurš pēc viena gada universitātē varētu pieteikties šovasar gaidāmajam NBA draftam.

Džeimss gan paudis vēlēšanos arī palikt "Lakers" komandā, kur spēlē kopš 2018. gada un ar ko 2020. gadā ieguva NBA čempiontitulu. "Man nav atbildes, cik ilgi spēlēšu un kādā uniformā. Ceru, tā būs "Lakers". Tā ir lieliska organizācija, kurā spēlējušas tik daudzas leģendas. Nezinu, kā tas viss beigsies, taču tas tuvojas. To es nenoliedzu."

Džeimss šosezon vidēji mačā gūst 24,8 punktus, kas ir zemākais rādītājs kopš viņa debijas NBA. Tāpat viņa kontā arī 7,8 rezultatīvas piespēles un 7,2 atlēkušās bumbas. Viņš ir četrkārtējs līgas čempions, titulus izcīnot kopā arī ar Maiami "Heat" un Klīvlendas "Cavaliers".

Superzvaigzne arī norādīja, ka viņš šovasar labprāt ASV izlases sastāvā piedalītos Parīzes olimpiskajās spēlēs - lai arī kāda būtu basketbolistam atvēlētā loma. Tās viņam būtu ceturtās olimpiskās spēles, no kurām divās iegūts zelts. Pagājušā gada Pasaules kausā ASV izlase izgāzās un palika vispār bez medaļām, tāpēc pēc turnīra Džeimss uzņēmās iniciatīva un aicināja vairākas zvaigznes pārstāvēt ASV komandu Parīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!