Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Klīvlendas "Cavaliers" varētu būt ieinteresēta latvieša Dāvja Bertāna pakalpojumos, ja Šarlotas "Hornets" izpirks latvieša līgumu, raksta medija "cleveland.com" žurnālists Kriss Fedors.

Kā zināms, Bertāns maiņas darījumā nonācis "Hornets" komandā, kas pēc maiņas darījumiem izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas. Trīs spēlēs latvietis laukumā vidēji pavadījis 12 minūtes, kurās caurmērā guvis piecus punktus.

Šarlotas komanda šajā sezonā vairs necīnās par vietu izslēgšanas spēlēs, bet "Cavaliers", kas iepriekšējās desmit spēlēs izcīnījusi deviņas uzvaras, izvirzījusies otrajā vietā Austrumu konferencē. Klīvlendas komanda varētu būt ieinteresēta tālmetienu speciālista pakalpojumos, gatavojoties izslēgšanas spēlēm. Šarlotā maiņas darījumā nonāca arī cits snaiperis Sets Karijs, un arī viņš varētu būt kandidāts uz nonākšanu "Cavaliers".

"Jāpaseko līdzi Dāvja Bertāna un Seta Karija situācijai Šarlotā. Ja kāds no viņiem saņems piedāvājumu līguma izpirkumam un tam piekritīs, tad abi varētu iederēties Klīvlendas komandā, kurā spēles sistēma balstīta uz piespēlēm, plašumu un tālmetieniem," rakstīja "cleveland.com" žurnālists Fedors.

Viņš arī pieminēja Detroitas "Pistons" komandā nonākušo Evanu Furnjē, bet viņa iespējamā komandu maiņa pēc līguma izpirkšanas neesot pārāk ticama.

Bertāns šajā sezonā saņem 17 miljonus dolāru lielu algu, bet nākamajā sezonā pēc līguma pārskatīšanas viņš pelnīs 5,25 miljonus. NBA par ierastu praksi kļuvis tas, ka spēlētāji no vājākajām komandām piekrīt līguma izpirkumam, un tad viņi pievienojas komandai, kas cīnās par augstākām pozīcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!