Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki izvēlējies tos 12 basketbolistus, kuri ceturtdien spēlē pret Spāniju sāks 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju.

Latvijas izlase trešdien pēcpusdienā ieradās Saragosā, kur ceturtdien aizvadīs spēli pret Spāniju. Banki kopā ar saviem asistentiem no 15 kandidātiem izlēma šoreiz malā atstāt Ojāru Siliņu, Krišu Helmani un Robertu Blūmu (attēlā).

Latvijas komandas sastāvā ir septiņi Pasaules kausa izcīņas turnīra dalībnieki, kas pērnā gada 1. septembrī Pasaules kausa izcīņas spēlē Džakartā pieveica Spānijas izlasi (74:69). Toreiz spāņiem laukumā bija seši basketbolisti – Alberto Diass, Rūdijs Fernandess, Dario Brizuela, Viktors Klavers, Huančo Ernangomess un Žoels Parra –, kuri tagad iekļauti Spānijas izlases 14 kandidātu skaitā. Komandai pievienojies arī 2019. gada Pasaules kausa vērtīgākais spēlētājs Rikijs Rubio, kas veselības problēmu dēļ pārtraucis karjeru NBA un pievienojies "Barcelona".

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki noraida versiju, ka Saragosā komandām būs atšķirīga motivācija, jo 2022. gada Eiropas čempionāta uzvarētājiem spāņiem jācīnās par ceļazīmi uz finālturnīru, Latvijas valstsvienībai tā jau nodrošināta, kā finālturnīra rīkotājai.

"Kaut gan mums jau ir tiesības spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā, šajā turnīrā mums ir gan mērķis, gan uzdevums. Katrā mūsu iepriekšējā treniņnometnē mēs progresējām gan individuāli, gan kā komanda, un šī tendence jāturpina. Jāpierāda, ka neesam komēta, kas var pārsteigt īsā laika posmā vai vienā turnīrā – jānostiprinās līmenī, ko esam sasnieguši," saka Banki.

Papildus zemtekstu spēlei gādā gan spāņu svaigās atmiņas par zaudējumu Džakartā, kas "maksāja" ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu, gan Latvijas basketbolistu kuplā pārstāvniecība Spānijas līgā, gan abu treneru – Itālijas speciālistu duelis (klubu sezonas priekšvakarā Spānijas izlases galvenais treneris Serdžo Skariolo zaudēja darbu Boloņas klubā, ko tagad trenē Banki).

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!