Fоtо: FIBA

Latvijas basketbola izlase 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē savā laukumā pret Slovākiju diezgan negaidīti uz brīdi nonāca iedzinējos, tomēr brīdī, kad vajadzēja visvairāk, trīs precīzi tālmetieni ļāva pārņemt spēles kontroli, bet ceturtajā ceturtdaļā Rodiona Kuruca bumbas trieciens grozā pēc paša pārtvertas bumbas bija kā trekns punkts šim mačam. Latvijas basketbolisti tādējādi turpināja savu fenomenālo sniegumu galvenā trenera Lukas Banki vadībā.

"Ja godīgi, tad nezinu, kur pazuda mūsu ritms uzbrukumā," pēc spēles atzina Rodions Kurucs, kurš arī šajā mačā otrajā puslaikā bija komandas motors aizsardzībā. Neizpalika viens izbīļa brīdis, kad Latvijas izlase trešajā ceturtdaļā pēc slovāku izrāviena nonāca iedzinējos ar 34:36. Tam sekoja Zorika, Daira Bertāna un Andreja Gražuļa realizēti tālmetieni.

"Kad iekrita tie trīs tālmetieni, tad es beidzot izelpoju, jo nedaudz sāku uztraukties, kad mēs nonācām iedzinējos," atzina Kurucs.

Kopš Banki ir Latvijas izlases galvenais treneris nevienai citai komandai šajā laika posmā nav labākas bilances par Latviju. Šo faktu pēc mača pret Slovākiju izcēla arī Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !