Foto: FIBA

Vēsturisku uzvaru 2025. gada FIBA Amerikas kausa kvalifikācijas turnīra spēlē izcīnīja Kubas valstsvienība, kas ar rezultātu 81:67 savā laukumā pārspēja ASV izlasi, izcīnot savu pirmo panākumu pār šo basketbola lielvalsti.

Kubas basketbolisti aizvadīja ļoti veiksmīgu spēli, visa mača garumā atrodoties vadībā. Lielākais pārsvars tika sasniegts jau pirmajā ceturtdaļā, kad kubieši bija vadībā ar rezultātu 26:10. Turpinājumā amerikāņi nekādi nespēja iegūt savu spēles ritmu, bet Kuba visa mača garumā darbojās droši.

ASV valstsvienības sastāvs bija izveidots no NBA Attīstības līgā jeb "NBA G-League" spēlējošajiem basketbolistiem, kuri šajā mačā trāpīja tikai vienu no 16 izdarītajiem tālmetieniem.

Pedro Bombino bija rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar 19 punktiem, bet pa 11 punktiem guva Hasjēls Rivero un Markoss Šalons. Reikvons Grejs ASV izlasē guva 17 punktus, bet 14 punkti Džeimiusa Remzija kontā.

Abas komandas aizvadīja savstarpējo spēli arī 22. februārī, kad amerikāņi izcīnīja uzvaru ar 100:79, taču šajā mačā kubieši spēlēja tikai septiņu basketbolistu sastāvā. Savukārt mačā Havannā Kubas izlase jau bija pilnā sastāvā un izcīnīja vēsturisku uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!