Foto: Publicitātes foto
Lai Spānijas klubs "Obradoiro" varētu piesaistīt Latvijas izlases basketbolistus Jāni Timmu un Jāni Strēlnieku, tam bija jāatver maciņš, trešdien spēlētāju prezentācijas pasākumā teica organizācijas prezidents Rauls Lopess.

Timma un Strēlnieks sezonas atlikušos mēnešus pavadīs spēcīgākās Spānijas līgas (ACB) komandā "Obradoiro", turklāt priekšā svarīgs uzdevums - palīdzēt vienībai nosargāt vietu elitē. Ar sešām uzvarām 22 mačos klubs starp 18 komandām ir 15. vietā, taču piedzīvojis jau septiņus zaudējumus pēc kārtas un riskē ar izkrišanu.

"ACB līga ir ārkārtīgi sarežģīts izaicinājums tik mazām komandām kā mēs. Tādām, kurām nav liela budžeta," preses konferencē teica Lopess. "Gribējām saglabāt savu identitāti, bet mums bija jāveic finansiālas investīcijas, jo esam līgā, kurā sacensties kļūst arvien grūtāk. Mums ir komanda ar profesionāļiem, taču atlikušo spēļu laikā mums ir jāatrod veids, lai varētu turpināt šo projektu. Mums ir nepieciešama veselīga ekonomika."

Lopess pauda prieku par abu latviešu pievienošanos viņa vadītajam klubam, kas neesot liels, taču algas vienmēr izmaksājot laikā.

Arī Timma izteica gandarījumu par pievienošanos "Obradoiro". "Mūsu mērķis ir uzvarēt pēc iespējas vairāk spēļu un palīdzēt klubam izpildīt tā mērķus. Esmu patīkami satraukts par atgriešanos šajā līgā."

Timma savulaik jau spēlēja ACB čempionātā, kad pārstāvēja Vitorijas "Baskonia", kamēr pieredzes bagātajam Strēlniekam šī būs pirmā pieredze līgā.

"Šī ir mana pirmā reize, nekad neesmu spēlējis ACB. Tas man ir izaicinājums. Eirolīgā esmu spēlējis pret daudzām spāņu komandām, tāpat arī citos turnīros. Visi teikuši, ka ACB ir kaut kas atšķirīgs no pārējām līgām, tāpēc esmu patīkami satraukts par šo iespēju," tikmēr prezentācijas pasākumā teica Strēlnieks. "Zinu, ka mūsu komandas sastāvā ir gados jauni aizsargi un saspēles vadītāji, tāpēc centīšos viņiem palīdzēt ar savu pieredzi. Protams, viņiem būs jāpalīdz arī man iejusties cik vien ātri iespējams."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!