Foto: Aquila Basket

Viens no Latvijas basketbola izlases līderiem Andrejs Gražulis vienojies par līgumu ar valstsvienības galvenā trenera Lukas Banki vadīto Itālijas klubu Boloņas "Virtus", vēsta laikraksts "Corriere of Trentino".

Medijs informē, ka abas puses vienošanos panākušas iepriekšējo dienu laikā. Sezonu 30 gadus vecais uzbrucējs vēl noslēgs citā Itālijas klubā Trento "Aquila", bet starpsezonā pārcelsies uz ULEB Eirolīgas komandu "Virtus".

Runas par Gražuļa pārcelšanos uz Boloņu bija jau sezonas gaitā, taču basketbolists vēlējies sezonu pabeigt Trento.

Tieši Banki vadībā Gražulis kļuvis par vienu no Latvijas izlases atslēgas spēlētājiem. Pagājušā gada Pasaules kausā uzbrucējs ar vidēji gūtiem 14,4 punktiem bija komandas rezultatīvākais basketbolists.


Savukārt Trento klubu Gražulis pārstāv otro sezonu un arī ir viens no tā līderiem. A sērijā latvietim vidēji mačā 14,2 punkti un 4,7 atlēkušās bumbas, kamēr ULEB Eirokausā - 12,3 punkti un 5,2 atlēkušās bumbas.

Savas karjeras laikā Gražulis nekad nav spēlējis ULEB Eirolīgā. Ambiciozā "Virtus" šosezon ar 16 uzvarām 26 spēlēs kopvērtējumā ir piektajā vietā. Savukārt A sērijā ar 15 panākumiem 20 cīņās tā ir vicelīdere.

"Virtus" par Itālijas čempioni kļuvusi 16 reizes, turklāt triumfējusi arī iepriekšējos divos gados.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!