Latvijas basketbolists Artūrs Žagars līdz sezonas beigām turpinās savu rehabilitāciju Lietuvas basketbola klubā Viļņas "Wolves", vēsta kluba paziņojums.

Kā zināms, sezonas ievadā Žagars, kuru "Wolves" komanda īrē no Turcijas basketbola flagmaņa Stambulas "Fenerbahce", Lietuvas basketbola līgas (LKL) mačā pārrāva kreisās kājas ceļgala iekšējās sānu saites, un šī savainojuma dēļ viņš laukumā vairs nav devies.

Savainojuma ārstēšanai viņam bija nepieciešama operācija, un to viņš veica Turcijā, bet februāra beigās viņš atgriezās Viļņā, kur turpina savu atveseļošanos. "Wolves" ceturtdien paziņoja, ka tas ir vienojies ar Stambulas "Fenerbahce", ka Žagars turpinās savu rehabilitāciju Viļņas kluba rindās visu atlikušo sezonu.

"Pirms operācijas tika prognozēts, ka atveseļošanās no mediālās sānu saites plīsuma prasīs vismaz piecus mēnešus, taču savainojuma dziedēšanas process notiek ātrāk nekā plānots, tāpēc iespējama ātrāka aizsarga atgriešanās ierindā," teikts "Wolves" paziņojumā.

Precīzs laiks, kad Žagars varētu atgriezties laukumā vēl neesot skaidrs. Abu klubu medicīnas speciālisti rūpīgi sekojot līdzi Žagara kājas stāvoklim un ir gatavi reaģēt uz jebkādām izmaiņām rehabilitācijas procesā.

Šobrīd Žagars trenējas individuāli, trenažieru zālē stiprina ķermeņa muskuļus, izdara metienus un jau skrien.

Iepriekš ziņots, ka Stambulas "Fenerbahce" galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs intervijā stāstīja, ka sagaida, ka Žagars jau šajā sezonā varēs atgriezties laukumā. Latvietis janvārī treniņos varēja skriet, un Jasikēvičs pat izteicās, ka mēneša laikā Žagars varētu atgriezties laukumā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!