Foto: AFP/Scanpix/LETA

Viena no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) favorītēm uz vietu NBA finālā un Kristapa Porziņģa pārstāvētās vienības Bostonas "Celtics" konkurente cīņā par titulu Minesotas "Timberwolves" saņēmusi smagu triecienu, jo kreisā ceļgala nopietnā traumā iedzīvojies vienības līderis un viena no NBA spožākajām zvaigznēm Karls Entonijs Taunss.

Kā sociālajos tīklos norāda "The Athletic" basketbola apskatnieks Šams Čaranija, Taunsam plīsis kreisā ceļgala menisks. Visticamāk, tuvākajā laikā basketbolistam var tikt veikta operācija un viņš uz nenoteiktu laiku izkritīs no ierindas.

Šobrīd nav zināms, cik nopietns ir plīsums, tādējādi netiek spekulēts, cik ilgs varētu būt atveseļošanās posms. Sportistiem pēc meniska operācijas iesaka pie sportošanas atgriezties apmēram pēc trīs mēnešiem, bet katram atlētam atveseļošanās process ir atšķirīgs un tas ir atkarīgs no daudziem falktoriem.

Taunss šosezon piedalījies 60 no komandas 62 spēlēm, vidēji katrā gūstot 22,1 punktu un izcīnot 8,4 atlēkušās bumbas. "Timberwolves" ar 43 uzvarām 62 spēlēs ir viena no Rietumu konferences līderēm.

Tomēr Taunsa trauma var smagi ietekmēt Minesotas komandas izredzes uz labu pozīciju izslēgšanas spēlēs, bet tikai smaga zaudējumu sērija varētu liegt "Timberwolves" vietu izslēgšanas spēlēs – 20 spēles pirms regulārās sezonas beigām "Timberwolves" no desmitajā vietā (pēdējā pozīcija, kas garantē dalību "play in" turnīrā") esošās Losandželosas "Lakers" šķir deviņas uzvaras.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!