Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien, 7. martā, ar "double double" izcēlās Kristaps Porziņģis, bet Bostonas "Celtics" 105:109 (28:30, 26:32, 26:28, 29:25) piekāpās NBA čempioniem Denveras "Nuggets", kuras rindās "triple double" sakrāja Nikola Jokičs.

Porziņģis mačā guva 24 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, kā arī izdarīja divas rezultatīvas piespēles, reizi bloķēja pretinieku metienu un pārtvēra vienu piespēli. Liepājnieks nospēlēja 35:16 minūtes, kuru laikā realizēja trīs no desmit tālmetieniem, sešus no 13 divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem.

Bostonas komandā rezultatīvākais ar 41 punktu bija Džeilens Brauns, kurš arī iekrāja 14 atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles, Džeisons Teitams tika pie 15 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Džrū Holidejs guva 12 punktus.

Mājinieku panākumu ar 32 punktiem, 12 bumbām zem groziem un 11 rezultatīvām piespēlēm, iekrājot kārtējo "triple-double", sekmēja Nikola Jokičs. Vēl 19 punktus Denveras komandas labā guva Džamals Marejs, bet pie 16 punktiem tika Ārons Gordons.

"Celtics" ar 48 uzvarām un 14 neveiksmēm ir Austrumu konferences un visas līgas līdere un nākamo maču aizvadīs sestdien, viesojoties pie Fīniksas "Suns".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!