Fоtо: Palencia Baloncesto

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē izcēlās ar 11 punktiem un deviņām bumbām zem groziem un palīdzēja "Palencia" izcīnīt panākumu.

"Palencia" savā laukumā ar rezultātu 77:70 (18:8, 22:20, 22:23, 15:19) pārspēja Andoras "MoraBanc".

Pasečņiks spēlēja 20 minūtes un 52 sekundes un raidīja grozā piecus no 11 divu punktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, kā arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, tika pie rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, bloķēja trīs pretinieku metienus, nopelnīja četras piezīmes, izprovocēja trīs pretinieku sodus un iekrāja +/- rādītāju -9, noslēdzot maču ar 14 efektivitātes koeficienta punktiem.

Palensijas komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Keje van der Vūrsts, kamēr Andoras vienībā Taisons Peress izcēlās ar 16 punktiem un 11 bumbām zem groziem.

Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Santjago de Kampostelas "Obradoiro" mājās ar rezultātu 75:97 (20:27, 20:22, 18:20, 17:28) zaudēja ULEB Eirolīgā spēlējošajai "Valencia" vienībai.

Timma laukumā pavadītajās 28 minūtēs un 15 sekundēs realizēja vienu no četriem divpunktu metieniem, vienu no septiņiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, iekrājot sešus punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes, iekrāja negatīvu +/- rādītāju (-17) un tika pie septiņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Strēlnieks, spēlējot 22 minūtes, izpildīja vienu neprecīzu divpunktu metienu un trīs tālmetienus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdalīja četras rezultatīvas piespēles, tika pie trīs piezīmēm, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus un arī tika pie negatīva +/- rādītāja (-7).

Mājiniekiem ar 21 punktu, septiņām atlēkušajām bumbām un desmit izprovocētām piezīmēm izcēlās Artems Pustovijs. Valensijas komandai 22 punktus guva Kriss Džounss.

Sestdien Mārcis Šteinbergs realizēja pēdējās sekundes tālmetienu un guva 12 punktus, izraudams Manrezas "Baxi" komandai viesos uzvaru ar 83:81 pār Badalonas "Joventut". Citā spēlē Rodiona un Artūra Kurucu pārstāvētā 81:73 pārspēja "Girona".

UCAM ar 15 uzvarām 24 spēlēs ir piektā, "Baxi" ar 13 panākumiem ieņem devīto vietu, "Obradoiro" ar sešām uzvarām ierindojas 16.vietā, bet "Palencia" ar bilanci 5-19 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !